Κινητοποίηση την Τρίτη 27 Αυγούστου στα ταμεία της ΔΕΗ στην ΠτολεμαΐδαΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΣΕΕΕΝ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΣΕΥΠΕ)

Κινητοποίηση Τρίτη 27 Αυγούστου 9:00πμ στα ταμεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Θηλιά στον λαό αποτελεί η νέα διαδικασία ρύθμισης οφειλών-χρεών προς την ΔΕΗ.Η νέα διαδικασία που προβλέφτηκε από την Διοίκηση Παναγιωτάκη και ακολουθεί πιστά και η νέα ηγεσία βάζει νέες δυσκολίες σε χαμηλοοφειλέτες που είναι κυρίως άνεργοι και εργαζόμενοι χαμηλού εισοδήματος.

Με την αποστολή χιλιάδων εξώδικων απειλούν και εκβιάζουν για διακοπές ρεύματος τα λαϊκά στρώματα την στιγμή που ο διακανονισμός χρεών είναι αδύνατος καθώς που προβλέπει την αποπληρωμή του 40% για να μπει κάποιος σε ρύθμιση. Από την άλλη αυτοί που χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ μένουν στο απυρόβλητο και ο διακανονισμός που προβλέπετε ορίζει να προκαταβάλετε το 10%.

Όλα αυτά που σε μία περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ προπαγανδίζει την αναγκαιότητα ενίσχυση της ρευστότητας και της διάσωσης της ΔΕΗ. Κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για την πιστή τήρηση των μνημονίων για την μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στο 50 % ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και από αυτό δεσμεύονται για να βάλουν την θηλιά στον λαό ενώ κάνουν χάρες στο κεφάλαιο.

Ο νέος τρόπος ρύθμισης χρεών αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους την ώρα που έχουν βιώσει αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος 150% τα τελευταία 10 χρόνια. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι ότι και η προηγούμενη αλλά και η σημερινή κυβέρνηση έχουν μετατρέψει με την πολιτική τους το ρεύμα σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Τα παραπάνω σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο θα σταθούμε δίπλα σε κάθε άνεργο, εργαζόμενο και αυτοαπασχολούμενο για να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος, το αγαθό που λέγεται ηλεκτρική ενέργεια να μην λείψει από κανένα σπίτι.

Καλούμε όλους όσους έχουν τέτοια ζητήματα να απευθυνθούν στο σωματείο μας και αγωνιστικά να επιβάλουμε την επανασύνδεση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.