Αδειοδοτήθηκαν από τη ΡΑΕ δύο αιολικοί σταθμοί σε Κοζάνη και Φθιώτιδα



Με άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για δύο αιολικούς σταθμούς συνολικής ισχύος 65,1 MW χορήγησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με τις σχετικές αποφάσεις να αναρτώνται στην πλατφόρμα της Διαύγεια.

Και οι δύο σταθμοί ανήκουν στην εταιρεία Ρόκας ΑΒΕΕ, όπου το πλειοψηφικό πακέτο βρίσκεται στα χέρια της πορτογαλικής Ιberdrola (99,7%).

Ειδικότερα, ο πρώτος αιολικός σταθμός ισχύος 33,6 MW βρίσκεται στη θέση «ΣΤΑΝΕΣ-ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ ΣΚΟΠΙΑ (ΑΣΚΙΟ ΙΙ)», της Δημοτικής Ενότητας Βλάστης του Δήμου Εορδαίας και της Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Το αιολικό πάρκο αποτελείται από 16 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,1 MW η κάθε μία.

Η δεύτερη άδεια αφορά, επίσης, αιολικό σταθμό ισχύος 31,5 MW και βρίσκεται στη θέση «ΚΑΛΟΓΡΙΑ-ΜΥΤΙΚΑΣ», της Δημοτικής Ενότητας Αταλάντης του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Να προσθέσουμε, επίσης, ότι ο αιολικός σταθμός αποτελείται από 12 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,625 MW η κάθε μία.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία Ρόκας ΑΒΕΕ ανήκει σε ποσοστό 99,7% στην εταιρεία Iberdrola Renovables Energia SAU, ενώ μικρά ποσοστά διατηρούν οι Χρήστος Ρόκας, Μελέτιος Ρόκας και Γεώργιος Σπύρου.

Τέλος, και στις δύο περιπτώσεις οι άδειες ισχύουν για χρονικό διάστημα 25 ετών.

Από το energyin.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.