Καρυπίδης φεύγει… Κασαπίδης έρχεται: Η επόμενη μέρα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR:

Αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Δύο άνθρωποι με πολλά κοινά στοιχεία αλλά και πολλές διαφορές βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες πορείες.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης φεύγει από το γραφείο της ΖΕΠ. Προσωπικά, θεωρώ ότι φεύγει κερδισμένος. Γιατί παρά το γεγονός ότι έχασε τις εκλογές, κυρίως από προσωπικά λάθη και εσφαλμένες στρατηγικές, είναι πλέον ένας ουσιαστικός παράγοντας στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Όλοι θεωρούν σίγουρη τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες Εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Πρέπει όμως να το διαχειριστεί πολύ προσεκτικά για να μην βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην Περιφερειάρχης, Γιώργος Δακής, που βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίων. Το γεγονός ότι τον θεωρούν πολλοί σίγουρο συμμετέχοντα στο ψηφοδέλτιο, αυτομάτως τον καθιστά και στόχο για τους υπόλοιπους διεκδικητές μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο, αφού είναι πολλοί που ετοιμάζονται, εκτός των τριών σίγουρων προσώπων που ήδη είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν και την επόμενη φορά. Θεωρώ επιτακτική την επιστροφή του Θόδωρου Καρυπίδη στα τηλεοπτικά για να διατηρήσει την επαφή του με την κοινωνία και φυσικά θα πρέπει να προασπιστεί το έργο του ως Περιφερειάρχη. Προσωπική μου άποψη είναι να μην συμπορευθεί σε κομματικό επίπεδο με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά να κρατήσει μια ανεξάρτητη στάση ως πολιτικός γιατί ο κόσμος τον στηρίζει πιο εύκολα μεμονωμένα και όχι ως κομματικό στέλεχος. Άλλωστε δεν ξέρω τι συμβαίνει τυπικά, αλλά ουσιαστικά ποτέ δεν αφομοιώθηκε στον κομματικό μηχανισμό, ούτε και πρόκειται.

Ο Γιώργος Κασαπίδης έχει μια ιστορική ευκαιρία να αναπτύξει στο έπακρον μια προσωπική πολιτική για την περιφέρεια. Προσωπική μου γνώμη είναι να μην συμπλεύσει με την Νέα Δημοκρατία και να ακολουθήσει μια προσωπική πολιτική. Στα καλά φυσικά και να συνεργάζεται, αλλά στα αρνητικά να συγκρουστεί. Και δεν πρέπει να διστάσει να συγκρουστεί σκληρά αν χρειαστεί, γιατί οι άρχοντες της Αθήνας σε εκτιμούν μόνο αν ξέρουν ότι έχουν απέναντι τους έναν άνθρωπο που δεν συμβιβάζεται. Άλλωστε αυτή τη χρονική περίοδο μπορεί η Νέα Δημοκρατία να είναι στα πάνω της, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί σε δύο ή τρία χρόνια. Ο Γιώργος Κασαπίδης εκλέχτηκε Περιφερειάρχης όλων των Δυτικομακεδόνων και τα ποσοστά του έδειξαν ότι ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα. Οπότε έχει κάθε δικαίωμα να χαράξει προσωπική πολιτική πάντα για το συμφέρον του τόπου χωρίς να φοβάται κανέναν και χωρίς να ακολουθήσει καμία γραμμή των Αθηνών. Προφανώς, και θα χρειαστούν συγκρούσεις γιατί έρχονται πολλά αρνητικά τους επόμενους μήνες. Όμως, με μια σθεναρή αντίσταση που πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και οι Βουλευτές τότε θα πετύχουμε πολλά ως Περιφέρεια. Μπορεί πρώην Πρωθυπουργοί και πολλοί άλλοι να αδίκησαν τον Γιώργο Κασαπίδη που δεν τον έκαναν Υπουργό, που δικαιωματικά λόγω γνώσεων και πρωτιών έπρεπε να γίνει, τον δικαιώνει ες αεί ο κόσμος της Δυτικής Μακεδονίας που τον επιλέγει χωρίς καμία αμφισβήτηση. Άρα η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να συμπλεύσει με αυτά που θα προτείνει ο Περιφερειάρχης.

3 σχόλια στο άρθρο “Καρυπίδης φεύγει… Κασαπίδης έρχεται: Η επόμενη μέρα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

 1. Μ.Ρ. Αναρράχωβα

  - Edit

  Απαντήστε

  -Σοβαρή διόρθωση: Η επόμενη φορά είναι με τη σειρά: 1+3 υποψήφιοι …..
  -Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τις προτροπές προς τον Θόδωρο.
  – Θα πρότεινα ο Γιώργος να γνωρίσει (χωρίς φόβο ….) και το άλλο (από Κοζάνη, Βόιο) κομμάτι της Π.Ε. Πιο λιανά το νοσοκομείο της, την έτοιμη μελέτη για τη σήραγγα της Κλεισούρας, το Μουσείο Ορυχείων& Σταθμών Παραγωγής, Λιμνοδεξαμενές που εντελώς αδικαιολόγητα ακύρωσαν οι προηγούμενο κ.α. Γεροί να ήμαστε ………

 2. 1. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης……..να μην συμπορευθεί σε κομματικό επίπεδο με το ΣΥΡΙΖΑ……

  ο Θόδωρος Καρυπίδης με τη Συμφωνία των Πρεσπών ταυτίστηκε με το ΣΥΡΙΖΑ (επί το ευγενέστερον Προοδευτική Συμμαχία!!). Τον βάπτισε Συριζαίο ο Τσίπρας !

  2. Σωστά γράφετε για τον ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΑΣ. Η επανάσταση του ήθους !

 3. Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ. ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΌΤΙ ΔΕ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑΤΙ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.