Αλλάζουν τα σήματα για τα τηλεοπτικά προγράμματα – Δείτε τα νέα σύμβολα



Από τις 30 Σεπτεμβρίου αλλάζουν όλα στη σήμανση των τηλεοπτικών προγραμμάτων των ελληνικών καναλιών. Ξεκίνησε η τηλεοπτική καμπάνια…

Όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα θα κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες από εσωτερική επιτροπή επιστημόνων (Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων) που θα έχει ο κάθε τηλεοπτικός φορέας.

Αυτό που αλλάζει έχει να κάνει με την υποχρέωση για σήμανση ακόμα και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις κινηματογραφικών έργων που θα προβάλλονται σε κινηματογράφους ή στα ίδια τα κανάλια. Κοινώς, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα είναι υποχρεωμένοι να βάζουν ένα από τα πέντε νέα σήματα ακόμα και στην προβολή των τρέιλερ των ταινιών που θα έχουν στο πρόγραμμά τους.

Ποια είναι τα 5 νέα σήματα για τις τηλεοπτικές εκπομπές;

Κατάλληλο για όλους: Στην ευχέρεια του παρόχου υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων για το πότε θα χρησιμοποιηθεί.

Κατάλληλο για άνω των 8 ετών: Στην ευχέρεια του παρόχου υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων, αρκεί να μη μεταδίδεται σε ζώνη παιδικού προγράμματος καθώς και τριάντα λεπτά πριν και μετά τη ζώνη αυτή.

Κατάλληλο για άνω των 12 ετών: Για τα τηλεοπτικά προγράμματα που προβάλλονται μετά τις 21.00 έως τις 06.00 – Παρασκευή, Σάββατο παραμονή αργιών και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών μετά τις 22.00.

Κατάλληλο για άνω των 16 ετών: Για τηλεοπτικά προγράμματα που μεταδίδονται μετά τις 22.00 έως τις 06.00.

Κατάλληλο για άνω των 18 ετών: Για τηλεοπτικά προγράμματα που μεταδίδονται μετά τις 22.00 έως τις 06.00.

Δείτε τα νέα σύμβολα που θα μπουν στην… τηλεοπτική ζωή μας από τις 30 Σεπτεμβρίου:

Από το dokari.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.