Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κοζάνης με αφορμή το περιστατικό εξαπάτησης επιχειρηματία της Κοζάνης που έφερε στη δημοσιότητα το KOZANILIFE.GR



-Επιμελητήριο Κοζάνης: Μεγάλη προσοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές-Επιτήδειοι αποσπούν χρηματικά ποσά μέσω διαδικτύου
-Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το KOZANILIFE.GR με σχετικό δημοσίευμα – Κλικ εδώ

Είναι γνωστό πως μεγάλος αριθμός των επιχειρηματιών πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση, με το γεγονός αυτό να εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους.

Πρόσφατα μέλος του Επιμελητηρίου Κοζάνης έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης, με αποτέλεσμα την υφαρπαγή μεγάλου χρηματικού ποσού από τον τραπεζικό του λογαριασμό, καθώς χάκερς εισέβαλλαν στο υπολογιστικό του σύστημα και μετέφεραν χρήματα σε δικούς τους λογαριασμούς μιλώντας με τους συναλλασσόμενους του επιχειρηματία.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης θα ήθελε να εφιστήσει την προσοχή των επιχειρηματιών αναφορικά με τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές, και να προτείνει την δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων στο πλαίσιο αυτό, όπως η διασφάλιση της επικοινωνίας και της μεταφοράς χρημάτων πριν την ηλεκτρονική συναλλαγή και με άλλους τρόπους. Σε κάθε περίπτωση προτείνεται η πολλαπλή επιβεβαίωση των στοιχείων του συναλλασσόμενου και η προστασία της μεταφοράς των χρημάτων με πλείστους τρόπους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.