Θύμα μεγάλης ηλεκτρονικής απάτης έπεσε επιχειρηματίας στην Κοζάνη: 27.000 ευρώ η λεία των επιτήδειων



Θύμα μεγάλης ηλεκτρονικής απάτης έπεσε επιχειρηματίας στην Κοζάνη τις προηγούμενες μέρες από επιτήδειους απατεώνες που δρουν ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, οι δράστες αφού «εισέβαλαν» ηλεκτρονικά στον υπολογιστή του και στα ηλεκτρονικά μηνύματα του επιχειρηματία, κατάφεραν να τον εξαπατήσουν και να του αποσπάσουν το ποσό των 27.000ευρώ.

Η μέθοδος που δρουν οι επιτήδειοι απατεώνες, είναι, αφού παραβιάσουν το email του ανυποψίαστου θύματος, αναπτύσσουν μία επικοινωνία με τους οικονομικά συναλλασσόμενους που εντοπίζουν και κάνουν όλη την επικοινωνία για τη μεταφορά χρημάτων, σε δικούς τους πλέον λογαριασμούς, παριστάνοντας ότι η επικοινωνία γίνεται με τον ενδιαφερόμενο.

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Κοζάνη, αφού διαπίστωσε την απουσία του χρηματικού ποσού από τον λογαριασμό του, απευθύνθηκε στην Ασφάλεια Κοζάνης και υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ με όλη την αξιοποίηση των κατάλληλων στοιχείων του θύματος, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η συγκεκριμένη απάτη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια Πανελλήνια αλλά και παγκοσμίως, ενώ σε κάθε τέτοιου είδους περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος θέλει να πραγματοποιήσει μία ηλεκτρονική συναλλαγή, καλό θα ήταν να διασφαλίζει την επικοινωνία και τη μεταφορά χρημάτων πιο πριν με άλλους τρόπους.

Σε κάθε περίπτωση οι χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερη προσεχτικοί στις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές αλλά και στην επικοινωνία τους διαδικτυακά.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.