Πτολεμαΐδα: Εκπνέει το τελεσίγραφο της ΔΕΗ στη ΔΕΥΑΕ για τις οφειλές – Απόφαση για αποπληρωμή σε 100 δόσεις με εγγυητή τον Δήμο Εορδαίας



Την απόφαση του τελευταίου, έκτακτου, Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Εορδαίας σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ για να μην κατασχεθούν περιουσιακά της στοιχεία, επικύρωσε κατά πλειοψηφία στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας.

Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στα πεντέμισι περίπου εκατομμύρια Ευρώ, και με βάση την απόφαση, προβλέπεται, ρύθμιση του χρέους σε 100 ισόποσες δόσεις καταβάλλοντας μηνιαίως το ποσό των 65 χιλιάδων Ευρώ περίπου, με τριτεγγυητή τον Δήμο Εορδαίας, όπως συνέβη παλαιότερα με αντίστοιχη υπόθεση της ΔΕΥΑ Κοζάνης.

Στο τελεσίγραφο που έστειλε η ΔΕΗ, την περασμένη Παρασκευή, απαιτώντας την εξόφληση του χρέους, έδωσε προθεσμία μέχρι σήμερα το μεσημέρι, γεγονός που ανάγκασε τον Δήμαρχο και Πρόεδρο του Δ Σ της ΔΕΥΑΕ Σάββα Ζαμανίδη να αναχωρήσει, χθες το πρωί, εσπευσμένα για την Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με παράγοντες της Επιχείρησης, ώστε, να αποτρέψει δυσάρεστες εξελίξεις.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, ζήτησε, να δεσμευθεί και η επόμενη Δημοτική Αρχή ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΕ για να αντιμετωπισθούν οι χρόνιες οικονομικές εκκρεμότητες.

Παρ όλα αυτά ορισμένοι διατυπώνουν επιφυλάξεις για την αποδοχή της απόφασης, τηρώντας στάση αναμονής για τις σημερινές εξελίξεις

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.