Έρευνα: Καλύτερες στον τζόγο οι γυναίκες από τους άντρες



Σύμφωνα με μελέτες οι γυναίκες είναι καλύτερες στον τζόγο, ενώ έχουν μικρά ποσοστά εθισμού. Επιγραμματικά:

  • Οι γυναίκες είναι πιο πετυχημένες στον τζόγο
  • Ποντάρουν λιγότερα και χάνουν λιγότερα
  • Έχουν μικρότερα ποσοστά εθισμού
  • Ωστόσο, ο αριθμός των γυναικών που παίζουν τυχερά παιχνίδια αυξάνεται

 

Παρότι υπάρχει μικρή διαφορά στον αριθμό των γυναικών και των αντρών που τζογάρουν, γύρω στο 44% με 56%, το γεγονός ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εθισμού, εμφανίζει τις γυναίκες πιο πετυχημένες στο θέμα των τυχερών παιχνιδιών.

 

Ποικιλία στους τρόπους παιχνιδιού

 

Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα είδη του παιχνιδού που προτιμά το κάθε φύλο. Σύμφωνα με τεκμηριωμένες έρευνες οι άντρες προτιμούν τα καζίνο και τα αθλητικά στοιχήματα, ενώ οι γυναίκες το λόττο, το λαχείο, το μπίνγκο και τα online φρουτάκια.

Ο αριθμός πάντως αυτών που ενθουσιάζεται με τον τζόγο αυξάνεται συνεχώς, αφού η παγκόσμια αγορά παιχνιδιών έφτασε τα 449.3 δις δολλάρια (353.8 δις λίρες) το 2018.

Οι γυναίκες πάντως φαίνεται να είναι πιο πετυχημένες, αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι ποντάρουν μικρότερα στοιχήματα και πιο συχνά, που σημαίνει ότι αν χάσουν μετρητά θα είναι μικροποσά. Οι άντρες έχουν τη συνήθεια να τοποθετούν μεγάλα στοιχήματα σε εξωφρενικές αποδόσεις.

 

Προσφορές και δωρεάν περιστροφές

 

Νέες έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι αυτές που θα προσέξουν περισσότερο τις προσφορές στην αγορά. Είτε έχει να κάνει με 50 δωρεάν περιστροφές ή με μια δωρεάν κατάθεση οι γυναίκες δίνουν αξία στα χρήματα τους.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι γυναίκες βλέπουν τα τυχερά παιχνίδια σαν ψυχαγωγία. Μπορούν να  παίξουν για μια δωρεάν περιστροφή ή για ένα μέτριο κέρδος στο τέλος, αρκεί να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα. Οι άντρες αντίθετα, ενδιαφέρονται για το τελικό κέρδος, πως τα πήγαν στο τέλος της βραδιάς και από αυτό εξαρτάται το πώς πέρασαν.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν παρατηρείται εθισμός στον τζόγο στις γυναίκες. Πρόσφατα δόθηκε μεγαλύτερη προσοχή στον εθισμό στο σύνολο του στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως όσον αφορά την αύξηση της χρηματοδότησης των συστημάτων θεραπείας.

 

Περισσότερες περιπτώσεις εξάρτησης είναι τώρα γνωστές

 

Το Gamble Aware (φιλανθρωπικός οργανισμός στη Βρετανία που στοχεύει στον περιορισμό του εθισμού στον τζόγου, τονίζοντας το υπεύθυνο ποντάρισμα και τις επιπτώσεις του τζόγου) ανακοίνωσε ακόμα μία αύξηση 3.9 εκατ.δολαρίων λιρών (4.9 εκατ.δολαρίων) για  να επεκτείνει το πρόγραμμα θεραπείας του.

Στο μεταξύ οι ηγέτες της βιομηχανίας του τζόγου συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες.

Ένας ακόμα φιλανθρωπικός οργανισμός, η GamCare, πρόσφατα δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο αριθμός των γυναικών που ζητούν βοήθεια έχει αυξηθεί δραματικά. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός έχει σχεδόν διπλασιαστεί, από 2.439 το 2014 σε 4.129 το 2018.

Σε μια δημοφιλή υπόθεση τον Νοέμβριο του 2018, μια 23χρονη γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία άφησε μόνο του στο αυτοκίνητο το ηλικίας δύο μηνών παιδί της, για να παίξει σε μια παμπ παιχνίδια πόκερ για μια ώρα. Το παιδί βρέθηκε σε θερμοκρασία 19 βαθμών Κελσίου στο αυτοκίνητο, ενώ τα τζάμια ήταν μόνο μια χαραμαδα ανοικτά.

Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι παρασύρθηκε κι έχασε τη συγκέντρωση της, καταδικάστηκε με 100 ώρες κοινωνική υπηρεσία και 4.5 μήνες με αναστολή. Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή δεκαετής φυλάκισης. Από τότε μπήκε σε εθελοντικό πρόγραμμα για να θεραπευτεί από την εξάρτηση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.