Σε δημόσια διαβούλευση οι προδιαγραφές των απινιδωτών που πρόκειται να προμηθευτεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος Απινίδωσης Δημόσιας ΠρόσβασηςΗ Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συναπόφασης, θέτει σε δημόσια διαβούλευση , από τις 11 έως 17 Ιουλίου 2019 τις προδιαγραφές των απινιδωτών που πρόκειται να προμηθευτεί στο πλαίσιο του προγράμματος Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης, οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Ιατρικός Σύλλογος, ΕΚΑΒ, Διεύθυνση Υγείας κλπ.).

Το πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης (PAD), είναι ένα πρόγραμμα υψηλής χρησιμότητας για την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας .

Με χαμηλό κόστος και προοπτική επεκτασιμότητας, συμβάλει, επιπλέον, στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στην εμπέδωση και προώθηση του εθελοντισμού. Λόγω των πολυδιάστατων ανθρώπινων, ατομικών και συλλογικών ωφελειών και του χαμηλού κόστους υλοποίησης, είναι ένα πρόγραμμα με ευνοϊκό δείκτη κόστους-ωφέλειας. Επιπλέον, το πρόγραμμα ενεργοποιεί σ’ ένα κοινό project δημιουργικές δυνάμεις της Περιφέρειας, όπως: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Ιατρικούς Συλλόγους, εθελοντικές ομάδες πολιτών (Διάσωσης,Αιμοδοσίας), εθελοντές πολίτες που θα εκπαιδευτούν, τοπικά παραρτήματα διεθνών οργανισμών εθελοντισμού (Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό), την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με συμμετοχή εκπαιδευτικών και όλων των ενδιαφερόμενων μαθητών, το κατασκευαστικό-παραγωγικό δυναμικό της περιοχής και φυσικά το ΕΚΑΒ που θα έχει την καθημερινή διαχείριση, την επιτήρηση και τον συντονισμό του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν στο διαδικτυακό χώρο της πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης (http://opengov.pdm.gov.gr/cons/?p=583) και, αφού μελετήσουν τις προδιαγραφές, να υποβάλουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους.

Εναλλακτικά, μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση x.toumpas@pdm.gov.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.