Τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εορτασμός της Κατάθεσις της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών στον Τετράλοφο Κοζάνης



Με μεγαλοπρέπεια και κάθε επισημότητα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εορτασμός της Κατάθεσις της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου, στον πανέμορφο Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών της Ιεράς
Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης, στον Τετράλοφο Ελλησπόντου Κοζάνης, το πρωί της Τρίτης 02 Ιουλίου 2019, προεξάρχοντος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλου στην Θεία Λειτουργία, παρουσία πολλών Ιερέων και πλήθος Πιστών και Προσκυνητών.

Η θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας Βλαχερνών είναι από τις πιο σπάνιες και παλαιότερες εικόνες που υπάρχουν τόσο ιστορικά αλλά και για τις δύο όψεις της, όπου απεικονίζει τον Εσταυρωμένο Χριστό στην μία πλευρά και την Παναγία στην άλλη και έχει έρθει στον Τετράλοφο αφού διεσώθει την περίοδο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλει ο Παρακλητικός Κανών εις την Υπεραγία Θεοτόκο την επονομαζόμενη των Βλαχερνών.

Τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της Εορτής, ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος Ανδρεάδης Εφημέριος της Παναγίας της Βλαχέρενας, μαζί με την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τις γυναίκες της Ενορίας, προσέφεραν με αγάπη την φιλοξενία τους σε όλους όσους παραβρέθηκαν τιμώντας την Παναγία για την Εορτή της Κατάθεσις της Τιμίας Εσθήτος.

Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.