Ύμνος στην ειρήνη η συμφωνία των Πρεσπών; Του Χαράλαμπου ΠαπαδόπουλουΤου Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Διάβασα στην «ΠέλλαNews» μια συνέντευξη της κ. Ραλλίας Χρηστίδου, υποψήφιας Ευρωβουλευτού ΣΥΡΙΖΑ και μου έκανε εντύπωση η επιπολαιότητα με την οποία εκφράστηκε για την συμφωνία των Πρεσπών. «… στα πλαίσια μιας συμφωνίας που επιβάλλονται συμβιβασμοί, η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας ύμνος στην ειρήνη. Μέσω αυτής αποκαταστάθηκε η αρχαία ελληνική ιστορία, απαλείφονται οι αλυτρωτισμοί και στις δυο πλευρές και η Ελλάδα απέκτησε ηγετική θέση στα Βαλκάνια …».

«Στα πλαίσια μιας συμφωνίας που επιβάλλονται συμβιβασμοί». Το κράτος των Σκοπίων από το 1944 σφετερίζεται το όνομα, την ιστορία και τον πολιτισμό της ελληνικής Μακεδονίας. Για πολλά χρόνια το ΝΑΤΟ (και άλλοι) επειδή χρειαζόντουσαν την βοήθεια του Τίτο απέναντι στην πρώην Σοβιετική Ένωση, ανάγκαζαν τις κυβερνήσεις της Ελλάδας να μην αντιδρούν στον σφετερισμό. Τα τελευταία χρόνια, το γνωρίζαμε όλοι, πίεζαν ασφυκτικά τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας να έλθουν σε συμφωνία με τα Σκόπια. Κανείς όμως δεν ενέδωσε. Δεν υπήρχε λόγος ο κ. Τσίπρας να έλθει σε συμφωνία με τα Σκόπια. Πολλές χώρες αφήνουν σε εκκρεμότητα παρόμοια θέματα. Θα ήθελε η κ. Χρηστίδου μ’ αυτούς που σφετερίζονται την περιουσία της να έλθει σε συμφωνία και να την μοιράσουν ;

« Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας ύμνος στην ειρήνη». Από την βιασύνη να μπει η «Βόρεια Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ καταλάβαμε όλοι για ποιο σκοπό έγινε η συμφωνία των Πρεσπών. Με απλά λόγια οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ που άφησαν χιλιάδες παιδιά χωρίς χέρια και πόδια με τους «καλούς» πολέμους στο Ιράκ, Συρία, Γιουγκοσλαβία, εγγυητές της ειρήνης ! Η κ. Χρηστίδου δεν γνωρίζει ότι για να υπάρχει πραγματικά ειρήνη, πρέπει η ειρήνη να θεμελιωθεί πάνω στην αλήθεια. Δυστυχώς όμως η συμφωνία των Πρεσπών στηρίχθηκε στο ψέμα. Αυτά που σφετεριζόντουσαν 70 χρόνια οι Σκοπιανοί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους τα χάρισε.

«Μέσω αυτής αποκαταστάθηκε η αρχαία ελληνική ιστορία». Ποια ιστορία αποκαταστάθηκε ; Ότι οι Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν Έλληνες ή ότι ήταν Σκοπιανοί όπως διαδίδουν εδώ και 70 χρόνια σε όλο τον κόσμο και όπως γαλουχούν και φανατίζουν τα παιδιά τους ; Γιατί δεν έγραψαν κάτι μέσα στην συμφωνία για το ποιά είναι η ιστορία, η κουλτούρα, ο πολιτισμός του καθενός ; Αν μετά από χρόνια οι Σκοπιανοί ξαναπούν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα τους θυμίσουμε τα λόγια του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του ;

«Απαλείφονται οι αλυτρωτισμοί και στις δυο πλευρές». Ναι το ξέρουμε, ότι εδώ και 70 χρόνια οι Σκοπιανοί κυκλοφορούν χάρτες που η χώρα τους φτάνει μέχρι την Κατερίνη και τον Όλυμπο, φανατίζουν τα παιδιά τους ότι έχουν χρέος να απελευθερώσουν τα σκλαβωμένα αδέλφια τους στην Ελλάδα, είναι γεμάτη η χώρα τους από αλυτρωτισμούς. Στους Έλληνες που είδε αλυτρωτισμούς η κ. Χρηστίδου ; Στους χάρτες της Ελλάδας, στα σχολικά βιβλία, στον στρατό ; Πόσο τυφλά ακολουθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Τσίπρα ! Σε όλα τα Δημοκρατικά κόμματα οι αρχηγοί τους κάποτε αλλάζουν. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύετε ότι θ’ αλλάξει ποτέ ο αρχηγός ;

«Η Ελλάδα απέκτησε ηγετική θέση στα Βαλκάνια». Επειδή η πολεμική αεροπορία της Ελλάδας θα ξοδεύει καύσιμα να επιτηρεί και τον εναέριο χώρο των Σκοπίων απέκτησε η Ελλάδα ηγετική θέση. Ας μη μας παραμυθιάζει η κ. Χρηστίδου. Αν στο μέλλον, τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ είναι η Ελλάδα να χάσει την Μακεδονία, θα χρησιμοποιήσουν την συμφωνία των Πρεσπών γι’ αυτό τον σκοπό. Το ΝΑΤΟ δεν προβάλλει πάντα ένα «καλό» λόγο για τους πολέμους του ; Εδώ ο «καλός» λόγος θα είναι να απελευθερώσουν τους σκλαβωμένους, καταπιεσμένους «Μακεδόνες». Για να προετοιμάσουν το έδαφος ήδη μιλάνε για «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. Το ξέρετε ότι στην ελληνική Μακεδονία μετά την συμφωνία των Πρεσπών ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια «Μακεδονικοί» σύλλογοι ;

Δικαιολογείται η κ. Χρηστίδου να της αρέσει η λέξη ύμνος επειδή είναι μουσικός. Μόνο που αστόχησε στην επόμενη λέξη. Γιατί η συμφωνία των Πρεσπών, δυστυχώς για την Ελλάδα, δεν είναι ύμνος στην ειρήνη, αλλά είναι ύμνος στο ψέμα, στην έχθρα, στον εθνικισμό και σε βάθος χρόνου, ύμνος στον πόλεμο.

6 σχόλια στο άρθρο “Ύμνος στην ειρήνη η συμφωνία των Πρεσπών; Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

 1. 1. Τον Μάρτιο του 2008, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, υπέγραψαν ανθελληνικό κείμενο, το οποίο υποστήριζε προκλητικότατα την αλυτρωτική Συνταγματική Ονομασία “Δημοκρατία Μακεδονίας” για τα Σκόπια.
  2. Καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν δέχτηκε ποτέ να εκχωρήσει γλώσσα, ταυτότητα και εθνότητα.
  3.Σκοπιανοί στην διεπιστημονική επιτροπή: Δέν ξέρουμε γιατί μᾶς λένε Μακεδόνες!
  Σέ μιά στιγμή τῶν διαπραγματεύσεων ὁ διευθυντής τοῦ ἱστορικοῦ μουσείου τῶν Σκοπίων ὅταν ἠρωτήθη «ἀπό ποῦ ἦρθε τό ὄνομά σας;» ἀπήντησε μέ ἀμηχανία «δέν ξέρω γιατί οἱ πρόγονοί μου ἐλέγοντο Μακεδόνες!». ΑΝΤΙΒΑΡΟ Ιούν 26, 2019
  4.Ο παλαίμαχος κομμουνιστής Π. Παπαγαρυφάλλου : Ο συγκρατούμενος του Φλωράκη δεν «πουλά» τη Μακεδονία μας! μιλά για τον ανθελληνικό ρόλο της Αριστεράς.

  Ας μη μας παραμυθιάζει η κ. Χρηστίδου.

 2. Ολα σας φταίνε,όλα λάθος,παντού μιζέρια.Ολος ο κόσμος εναντίον της ορθοδοξίας,του Ελληνισμού,της Μακεδονίας,της γλώσσας, της γραμματικής,της ορθογραφίας.Παντού εχθροί που επιβουλεύονται τη χώρα τον πολιτισμό μας και τον τρόπο ζωής μας.Γκρίνια,γκρίνια,γκρίνια.Τίποτα θετικό δεν υπάρχει να γράψετε,κε Παπαδόπουλε;Δεν θα ήθελα ούτε με όλο το χρυσό του κόσμου να σας έχω πεθερά.

  1. Μα δεν καταλάβατε οτι απλώς αμυνόμαστε ; Αν δεν ξεπουλούσαν την Μακεδονία, αν δεν στραπατσάριζαν την γλώσσα μας και την παιδεία μας, αν δεν ορμούσαν να εξαφανίσουν κάθε τι ελληνικό, αν δεν κτυπούσαν συνέχεια κάθε τι χριστιανικό, δεν θα ασχολούμασταν μαζί τους. Εμείς φταίμε που σηκώνεται ο κ. Φίλης και λέει οτι η Μακεδονία δεν ειναι ελληνική ; Γι ‘ αυτό τους ψηφίζει ο ελληνικός λαός ; Για να σκάβουν τον τάφο της Ελλάδας ; Μα αν σιωπήσουμε εμείς, οι πέτρες θα φωνάξουν !

    1. Μη θέλετε να σας τα λένε όλα. Για παράδειγμα την συμφωνία των Πρεσπών, δεν καταλάβατε γιατί την έκαναν ; Ποιοί σκότωσαν τον Καραϊσκάκη, τον Καποδίστρια και άλλους ; Δεν ξέρετε οτι απο το 1821 ακόμα κάποιοι μεγάλοι θέλουν την Ελλάδα αποικία τους ; Γνωρίζετε τι σημαίνει αποικία ; Μην κρίνετε απο τον εαυτό σας, πολλούς τους αρέσει να έχουν σκλάβους. Δεν σας κάνει εντύπωση, όποια Κυβέρνηση και να έχουμε ο πόλεμος ενάντια στην Ελλάδα και στην Ορθόδοξη Εκκλησία ειναι περίπου ο ίδιος ;

     1. Δεν απαντάτε όμως,ποιοί είναι αυτοί και για ποιούς συγκεκριμένους λόγους;Γιατί το γενικόλογο ”θέλουν να κάνουν την Ελλάδα αποικία τους”.δεν μου λέει και πολλά.Γιατί ήδη είναι,κατά την γνώμη μου αποικία.Κάποιων οικονομικών ολιγαρχών π.χ. Βαρδινογιάννηδων,κάποιων πολιτικών οικογενειών -τους γνωρίζουμε όλοι-,της Εκκλησίας ΑΕ,που τους ταΐζουμε και θα τους ταΐζουμε αιωνίως χωρίς να προσφέρουν τίποτα,κάποιων παρασιτούντων ”δημοσίων υπαλλήλων” που έχουν γίνει υπερανάλληλοι κλπ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.