Δήμος Κοζάνης: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και δημοπρατούνται παιδικές χαρές στην Κοζάνη – Συνολικά 76 παιδικές χαρές θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι



Στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών που βρίσκονται στο Δημοτικό Κήπο, στην οδό Πίνδου και το Λόγιο Πάρκο, προχωρά ο Δήμος Κοζάνης μετά την έγκριση της χρηματοδότησης του από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 217χιλ. ευρώ ενώ ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει με επιπλέον 131χιλ. ευρώ από ίδιους πόρους.

Οι 3 παιδικές χαρές θα δημοπρατηθούν άμεσα και θα υλοποιηθούν μέσα στο Φθινόπωρο του 2019.

Οι 3 παιδικές χαρές θα αποτελούν υποδειγματικό χώρο παιχνιδιού ως προς την ασφάλεια και τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Όλα τα υλικά και οι εξοπλισμοί έχουν επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε παιδική χαρά να είναι μοναδική σε λειτουργία και μορφολογικά χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε πως η προσβασιμότητα και η ένταξη δραστηριοτήτων για χρήση των οργάνων παιδικής χαράς και από ΑμεΑ, αποτελεί σημαντική παράμετρο του σχεδιασμού τους.

«Το 2016 πήραμε τη δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση, να κλείσουμε δεκάδες παιδικές χαρές και να προβούμε στην αφαίρεση οργάνων που δεν πληρούσαν τους όρους ασφαλείας. Όταν αναλάβαμε μόνο 8 παιδικές χαρές από τις 130 πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια.

Δεσμευτήκαμε όμως, αναγνωρίζοντας πλήρως τη σημασία τους πως θα προβούμε στην αποκατάσταση τους αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και ήδη δεκάδες είναι σε πλήρη λειτουργία ή εκτελούνται στην πόλη και στις Τοπικές Κοινότητες.

Ως τώρα κατασκευάστηκαν 22 νέες παιδικές χαρές, είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης 29 και δημοπρατούνται άμεσα με χρηματόδοτηση από το «Φιλόδημος» άλλες 22.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 217χιλ. ευρώ 3 ακόμη μεγάλες παιδικές χαρές.

Πρόκειται για τις παιδικές χαρές στο Δημοτικό Κήπο, στην οδό Πίνδου και στο Λόγιο Πάρκο (απέναντι από τον Άγιο Γεώργιο). Οι παιδικές χαρές θα δημοπρατηθούν το συντομότερο και σε λίγους μήνες θα είναι διαθέσιμες για παιδιά και γονείς.

Πολύ σημαντικό επίσης πως ο σχεδιασμός των παιδικών χαρών έχει λάβει υπόψη την προσβασιμότητα και την ένταξη δραστηριοτήτων για χρήση των οργάνων παιδικής χαράς και από ΑμεΑ» ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.