Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια για συνεχιζόμενη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του σωματείου



Το ΣΕΕΕΝ καταγγείλει την παρουσία μελών της ασφάλειας σε συγκέντρωση – ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή ΣΣΕ στους εργαζόμενους στο έκτατο προσωπικό της ΔΕΗ που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας. Η συνεχιζόμενη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του σωματείου μας γεννά ερωτηματικά και προβληματισμό.

Τελευταία καταγγελία είχαμε πραγματοποιήσει όταν κατά την διάρκεια κινητοποίησης του ΣΕΕΕΝ έξω από τον ΑΗΣ Αγ Δημητρίου (9/4//2019) για τα απαράδεκτα 12ώρα και όχι μόνο έκανε την εμφάνιση του περιπολικό της Αστυνομίας.

Αυτά τα φαινόμενα είναι πρωτοφανή και αποκτάνε μόνιμο χαρακτήρα.
Η ασφάλεια αποχώρησε από το χώρο μετά από διαμαρτυρίες μας όμως τα ερωτήματα παραμένουν.

Γιατί πχ σε μια ενημερωτική συγκέντρωση του ΣΕΕΕΝ να παρευρίσκεται δύναμη της ασφάλειας; Γιατί οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες;

Αυτό συμβαίνει σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις του ΣΕΕΕΝ ή και σε άλλων σωματείων; Και εάν ναι γιατί δεν το καταγγείλουν;

Η παρουσία τους ήταν με δικιά τους πρωτοβουλία ή κατά παραγγελία κάποιον που δεν ανέχονται την δράση του ΣΕΕΕΝ;

Η παρουσία τους στις κινητοποιήσεις και δράσεις του ΣΕΕΕΝ έρχεται μετά τα γεγονότα του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ που η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, έκανε προσπάθεια να βάλει εργοδότες στα σωματεία, να φέρει μαϊμού και νόθους αντιπροσώπους για να ελέγχουν ακόμα πιο στενά το εργατικό κίνημα η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ κοκ. Δεν τους πέρασε όμως.

Η παρουσία και η παρακολούθηση από την ασφάλεια απέναντι στο ΣΕΕΕΝ εντείνεται καθώς είναι το σωματείο που καταγγέλλει το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, την απλήρωτη δουλειά, που ξεσκεπάζει τα αίτια των εργατικών ατυχημάτων, που ενημερώνει και οργανώνει τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ Α.Ε ενάντια στις συνέπειες της απελευθέρωσης-ιδιωτικοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Καλούμε όλα τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την παρουσία της Ασφάλειας στις διαδικασίες οποιουδήποτε Σωματείου.

ΈΞΩ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ
ΣΤΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 10:00πμ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ
ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ 10:30πμ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.