Δεκτή η τροπολογία του Γιάννη Θεοφύλακτου που βελτιώνει τη θέση των ανθρώπων των λαϊκών αγορών



Δεκτή από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης τροπολογία του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου, που βελτιώνει τη θέση των ανθρώπων των λαϊκών αγορών.

Δεκτή στην Ολομέλεια της Βουλής από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας, κ. Δραγασάκη, η τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) στις 26.3 για βελτίωση της θέσης όσων δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.

Το περιεχόμενο της τροπολογίας ήταν αίτημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εμπόρων – Επαγγελματιών – Πωλητών – Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Δυτικής Μακεδονίας και τέθηκε, μαζί και με άλλα αιτήματα, στον ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή, κ. Αυλωνίτη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μαζί του, οπότε και ο κ. Θεοφύλακτος ανέλαβε τη σύνταξη της βουλευτικής τροπολογίας.

Πλέον, επιτρέπεται στους αδειούχους πωλητές να έχουν εισοδήματα που αφενός δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό του κατωφλίου της φτώχειας, ανεξαρτήτως της πηγής προέλευσης, αφετέρου δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 15% του ετήσιου τζίρου τους από την χονδρική πώληση των διατιθέμενων προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό αίρεται ο περιορισμός του 40% του ποσού του κατωφλίου της φτώχειας το οποίο περιόριζε τους αδειούχους πωλητές, χωρίς να είναι όμως να επιτρέπεται να έχουν εισοδήματα από τη χονδρική πώληση των πωλούμενων προϊόντων, που αναγράφονται στην άδειά τους, που να υπερβαίνουν το 15% του ετήσιου τζίρου τους.

Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.