Σημαντικό γεγονός για την Εκπαιδευτική Κοινότητα της Εορδαίας η θεμελίωση του 12/θέσιου 10ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας



Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 η τελετή Αγιασμού της θεμελίωσης του 12/θέσιου 10ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ Πτολεμαϊδας , υπό τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Μανάδη , συνεπικουρούμενου από τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο.

Τη θεμελίωση του έργου έκαναν ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, παρουσία φορέων , εκπαιδευτικών , μαθητών και οι πολιτών της περιοχής.

Στην καλή συνεργασία του με τον Δήμαρχο Εορδαίας για την επίτευξη του σύγχρονου αυτού έργου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ευχόμενος «να είναι ισχυρό το Σχολείο και να προσφέρει γνώση στα παιδιά της Πόλης» .

Υποδεχόμενος τους παρισταμένους ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης εμφανώς συγκινημένος για την θετική κατάληξη της διεκδίκησης του έργου , καθώς επιλύεται ένα χρονίζον τοπικό πρόβλημα και ένα πάγιο αίτημα της Εκπαιδευτικής Κοινότητας της περιοχής , ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ,τη Διαχειριστική Αρχή , τους Μηχανικούς του Δήμου, το Γραφείο Προγραμματισμού και όσους συνέβαλλαν στην επίτευξη του στόχου, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εκπαιδευτική υποδομή , που έρχεται να συμπληρώσει τις υφιστάμενες σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πτολεμαϊδας.

Αίσθηση προκάλεσε η προτροπή του Πατρός Νικηφόρου προς όλους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία Ξακουστή» , ενώ ευχάριστη έκπληξη για τους παρισταμένους αποτέλεσε η ανάγνωση κειμένου, για την υποδοχή του νέο Σχολείου από την μικρή Αλεξάνδρα μαθήτρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.