Ζήτησαν από τον Βαγγέλη Παπαδόπουλο αντιπρόσωπο της ΕΥΕΔ να αποχωρήσει από εκδήλωση για τα πνευματικά δικαιώματα στην Κοζάνη – Τι λέει ο ίδιος για το συμβάν



“Απάντησή μου στον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, με αφορμή την σημερινή συγκέντρωση του ΕΒΕ Κοζάνης για τα πνευματικά δικαιώματα”

Του Βαγγέλη Παπαδόπουλου, Αντιπρόσωπος ΕΥΕΔ:

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΒΕ Κοζάνης, συγκέντρωση των επιχειρηματιών και κυρίως των ανθρώπων της εστίασης, με θέμα τα πνευματικά δικαιώματα των μουσικών δημιουργών.
Καλεσμένος του επιμελητηρίου ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κος Καββαθάς. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ο κος Καββαθάς ζήτησε να αποχωρήσω από την αίθουσα γιατί κατά -την γνώμη του, δεν ήθελε να βρίσκεται κανένας εκπρόσωπος οργανισμού συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν θυμάται να μας κάλεσε».

Να θυμίζω στον κο Καββαθά πως εκτός της ιδιότητάς μου, ως αντιπροσώπου της ΕΥΕΔ, είμαι και ενεργό μέλος του ΕΒΕ Κοζάνης. Να θυμίσω επίσης πως καλεσμένος στην ΑΝΟΙΧΤΗ εκδήλωση δεν ήμουν εγώ, αλλά ο ίδιος. Στο σπίτι μας, εμείς καλούμε!

Ξεχνά μάλλον ο κος Καββαθάς πως υποστηριχτές των επιχειρήσεων δεν είναι οι περιπλανώμενοι θεωρητικοί υπερασπιστές, αλλά οι καθημερινοί πελάτες-συνεργάτες των τοπικών επιχειρήσεων. Ξεχνά ο κος Καββαθάς πως η υπεράσπιση των μελλών της ΓΣΕΒΕΕ γίνεται με απτά και συγκεκριμένα δεδομένα όπως η χορήγηση άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής, όχι ¨με τα λόγια¨ αλλά με συγκεκριμένα έγγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω. Ξεχνά μάλλον ο κος Καββαθάς πως σε περίπτωση ελέγχου των τοπικών επιχειρήσεων από τις αρμόδιες αρχές, ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να πει «μου το είπε ο πρόεδρος» γιατί κι αυτό δεν πιάνει πλέον.

Εμείς οι αντιπρόσωποι της ΕΥΕΔ, αλλά και όλων των ΟΣΔ, λογοδοτούμε στους δημιουργούς, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους να αμείβονται μέσα από την δουλειά τους, προσπαθώντας καθημερινά να εξαλείψουμε παθογένειες του παρελθόντος, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς. Και να είστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε.

Προτίμησα λοιπόν να αποχωρήσω σεβόμενος τον κόπο των συναδέλφων επιχειρηματιών, που άφησαν τα καταστήματά τους, με σκοπό να ενημερωθούν από έναν θεσμικό φορέα όπως η ΓΣΕΒΕΕ.

Άλλωστε εμείς μάθαμε να σεβόμαστε τους καλεσμένους μας, έστω κι αν η επίσκεψή τους είναι φωτοβολίδα.

Εμείς, πάλι από αύριο εδώ θα είμαστε, είτε ως θεσμικοί, είτε ως οικογενειάρχες, είτε ως ιδιώτες, στον τόπο μας, να στηρίζουμε την τοπική αγορά με όποιον τρόπο και όποιο κόστος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.