Χίος και Κοζάνη τίμησαν στο Βελβεντό τον ΕΠ.ΟΠ. Επιλοχία (ΠΒ) Αντώνη Τσιαπανίκα



Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Η στρατιωτική οικογένεια της Χίου (με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη – Διοικητή 96 ΜΕΘ Χίου κ. Χρήστο Λιάπη) και της Κοζάνης (με πολλούς βαθμοφόρους και με άγημα απλών φαντάρων), στρατιωτικοί από τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο και τη Θεσσαλονίκη, η εκπαιδευτική κοινότητα Καλλιμασιάς Χίου (το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς Χίου) τίμησαν δεόντως στο Βελβεντό (14-3-2019) και στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, το με αδόκητο τρόπο εκλιπόν παλικάρι μας, τον ΕΠ.ΟΠ. Επιλοχία (ΠΒ) Αντώνη Τσιαπανίκα, ετών 40, έγγαμο με δύο παιδιά, που υπηρετούσε την πατρίδα μας την Ελλάδα στη Χίο.

Ο ΕΠ.ΟΠ. Επιλοχίας (ΠΒ) Αντώνης Τσιαπανίκας φύλαγε Θερμοπύλες στη νήσο Χίο υπερασπίζοντας την πατρίδα στα ανατολικά σύνορά της. Μετά το τροχαίο και τον βαρύ τραυματισμό του μεταφέρθηκε με την προσωπική φροντίδα του Διοικητή του, αντισυνταγματάρχη Χρήστου Λιάπη, σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Τώρα πια αναπαύεται (‘’Αντώνη, μας άφησες νωρίς’’, του είπε ο π. Κωνσταντίνος) στη γη του Βελβεντού, στη γη της Μακεδονίας, την οποία αγαπάμε – και που την αγάπη μας αυτή δεν μπορεί κανείς να την αφαιρέσει από την ψυχή μας – επαγρυπνούμε γι’ αυτήν – είναι ‘’η μάνα μας’’ (Κ. Καβάφης) και την υπερασπιζόμαστε.

Την προσευχή μετέφερε και λόγο παρηγορητικό του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου απηύθυνε στο εκκλησίασμα κατά την εξόδιο ακολουθία ο αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β. πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας (που με τον πρωτοπ. Λουκά Κουρκούτα [Πλατανόρεμα] και τον οικον. Αθανάσιο Παπαϊωάννου [‘Ιμερα και Αύρα] τέλεσαν την Ακολουθία.

Μετά από παράκληση του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού Αντωνίου Μπουκουβάλα, ο π. Κωνσταντίνος διάβασε επιστολή των Σχολείων Καλλιμασιάς Χίου: ‘’Οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς Χίου και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Καλλιμασιάς προσφέρουν αντί στεφάνου στη μνήμη του θανόντος δωρεά σε λογοτεχνικά βιβλία στο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού Κοζάνης και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Σύλλογος Διδασκόντων. Η Διευθύντρια του Σχολείου Λουκάκη Στυλιανή. Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Φλαούνα Μαρία. 13-3-2019’’.

Την ώρα της ταφής το στρατιωτικό άγημα έριξε κανονιοβολισμούς και μετά από αυτήν ψάλθηκε, του αντισυνταγματάρχη παρόντος και πρωτοστατούντος και με τη συμμετοχή όλων των προσευχομένων, ο Εθνικός Ύμνος.

Αντώνη, ΕΠ.ΟΠ. Επιλοχία (ΠΒ), αναπαύου στον Παράδεισο και καλή ανάσταση.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος,

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.