Γιάννης Θεοφύλακτος: «Δικαίωση για δύο μεγάλες εκκρεμότητες του Ν. Κοζάνης: Βελβεντό και Μποδοσάκειο!»



Συνέντευξη παραχώρησε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στην ΕΡΑ Κοζάνης και τους δημοσιογράφους Αντ. Μαυρίδη και Κωννο Δαβάνη για την ψήφιση της ανεξαρτοποίησης του Δήμου Βελβεντού με το νόμο 4600/2019.

Η συζήτηση επίσης στράφηκε στον διαχωρισμό των δυο Nοσοκομείων του Κοζάνης και Πτολεμαΐδας: Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου, που έγινε με τον ίδιο νόμο.

Ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στον αγώνα των κατοίκων του Βελβεντού προκειμένου να πετύχουν την αυτονομία του Δήμου τους. Συμμετέχοντας και ο ίδιος ενεργά στις προσπάθειες αυτές, αφού υπήρξε απο τα ιδρυτικά μέλη της ΜΚΟ ενώ ταυτόχρονα ως νομικός είχε την ευθύνη της διενέργειας των δημοψηφισμάτων που έγιναν στο Βελβεντό, έζησε απο κοντά τον παλμό των ανθρώπων οι οποίοι έχουν τον ”κοινοτισμό” και το ”συνεταιρίζεσθαι”στο αίμα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καταστατικό του αγροτικού συνεταιρισμού υπάρχει πάνω από έναν αιώνα, ήτοι από το 1917! Επίσης επεσήμανε το γεγονός ότι ο ΤΟΕΒ Βελβεντού όχι μόνο δεν είναι χρεωμένος, όπως είναι οι ΤΟΕΒ σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, αλλά κατασκεύασε και υδροηλεκτρικό εργοστάσιο!

Έτσι με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά ψηφίσαμε την τροπολογία για την αυτονόμηση του Δήμου Βελβεντού κάτι το οποίο άξιζαν οι Βελβεντινοί. ”Οι προηγούμενες Κυβερνήσεις στέρησαν απο το Βελβεντό τον αέρα που ανέπνεε” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Θεοφύλακτος.

Ο κ. Θεοφύλακτος επίσης δεν δίστασε να αναφερθεί και σε άλλες περιοχές του Νομού Κοζάνης όπως η Αιανή με τα έντονα πολιτισμικά χαρακτηριστικά, τα ορεινά Καμβούνια αλλά και το ορεινό Βόιο με τις τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις. Η ίδια τροπολογία του ν. 4600/2019 προβλέπει και τη σύσταση επιτροπής που θα ανοίξει το χωροταξικό τεκμηριωμένα.

Στο ίδιο επίσης νομοσχέδιο προβλέπεται η οδοντιατρική κάλυψη και των παιδιών απο τον ΕΟΠΠΥ κάτι το οποίο γίνεται πράξη για πρώτη φορά.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοφύλακτος, αναφέρθηκε στην διοικητική αυτονομία μεταξύ των δυο μεγάλων Νοσοκομείων του Νομού Κοζάνης, Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου, η οποία επίσης υπερψηφίστηκε. Τόσο οι πολίτες των δυο πόλεων όσο και οι φορείς, ιδίως της Πτολεμαΐδας, επιθυμούσαν απο καιρό τον διαχωρισμό των δυο Νοσοκομείων. Η εποχή κατά την οποία η Υγεία, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, νοσούσε έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα Νοσοκομεία μας, στελεχωμένα πλέον επαρκώς, είναι σε θέση να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πολιτών της Δυτ. Μακεδονίας.

“Η διοικητική αυτονομία δεν σημαίνει ότι τα Νοσοκομεία δεν θα συνεργάζονται”, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος, καταλήγοντας ότι “είναι πλέον ευθύνη όλων μας να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες Υγείας στο Ν. Κοζάνης και τη Δ. Μακεδονία”.

Από το γραφείο του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

2 σχόλια στο άρθρο “Γιάννης Θεοφύλακτος: «Δικαίωση για δύο μεγάλες εκκρεμότητες του Ν. Κοζάνης: Βελβεντό και Μποδοσάκειο!»

  1. -19|03|2019 IEFIMERIDA.GR
    Οι κινεζικές αρχές απέρριψαν αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της Βόρειας Μακεδονίας,

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.