Βόιο: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του Λάζαρου Γκερεχτέ «Βόιο – Υπεύθυνα Μαζί»



Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διακήρυξης των αρχών και των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού “Βόιο – Υπεύθυνα Μαζί” με υποψήφιο Δήμαρχο Βοΐου τον Λάζαρο Γκερεχτέ.

Σε μια συγκέντρωση με ξεκάθαρο το μήνυμα της επιλογής των Βοϊωτών στις εκλογές της 26ης Μαΐου, μίλησε το Σάββατο 16 Μαρτίου ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου, Λάζαρος Γκερεχτές.

Στο κατάμεστο «Βουδούρειο» Πολιτιστικό Κέντρο της Σιάτιστας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Βόιο- Υπεύθυνα Μαζί» ανέπτυξε τους εφτά(7) άξονες του προγράμματός του, κάνοντας ξεκάθαρο ότι, ο στόχος της επόμενης τετραετίας είναι ένας Δήμος πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι επαίτης της σκληρής πραγματικότητας.

«Παρουσιάζουμε σήμερα, ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, έχοντας τη θέληση και τη δύναμη ώστε όσα δεσμευόμαστε σήμερα να γίνουν η πραγματικότητα του αύριο», τόνισε ο Λάζαρος Γκερεχτές και έκανε λόγο για το «Βόιο των ονείρων μας». Παράλληλα μίλησε για τις μεγάλες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η περιοχή τα επόμενα χρόνια, ενώ υπό θερμά χειροκροτήματα ξεκαθάρισε πως η τοποθέτηση διοδίων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Σιάτιστας, είναι καταστροφική επιλογή για τα Βόιο:

«Η επόμενη δημοτική αρχή, το δικό μας δημοτικό συμβούλιο θα απαιτήσει ειδικό καθεστώς απαλλαγής των μόνιμων κατοίκων του Βοΐου από την πληρωμή διοδίων ΑΝ και εφόσον αυτά λειτουργήσουν

Ο κάτοικος του Βοΐου δεν είναι δυνατόν να πληρώνει διόδια για να πάει στο ΙΚΑ, δεν είναι δυνατόν να πληρώνει διόδια για να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες της καθημερινότητας του».

Αναπτύσσοντας τους άξονες του προγράμματός του, ο Λάζαρος Γκερεχτές, στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής συνοχής, με την ισχυροποίηση όλων των δομών του Δήμου ώστε «να μην υπάρξει, ποτέ και πουθενά, συμπολίτης μας που το έχει ανάγκη και να μη βρει πραγματική στήριξη».Παράλληλα στον τομέα του τουρισμού στόχος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού «brand name» για το Βόιο, προκειμένου να γίνει ένας εναλλακτικός προορισμός «με επισκέπτες που ναι μεν θα έρχονται με προβληματισμό, θα τους μαγεύει η μοναδικότητα του τοπίου και θα γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής όπου και αν σταθούν».

Ο Λάζαρος Γκερεχτές κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε όλους τους Βοϊάτες να μεταφέρουν το μήνυμα για ένα «Βόιο- Υπεύθυνα Μαζί» σε κάθε γωνιά του Βοΐου:

«Συνταχθείτε μαζί μας στη μεγάλη προσπάθεια αναγέννησης του Βοΐου. Πάμε Υπεύθυνα Μαζί, με όραμα, σχέδιο, έργο, πάθος για τον τόπο μας. Ελάτε να πιστέψουμε σε αυτά που αξίζουμε. Ότι δε συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά… Και εμείς επιθυμούμε και διεκδικούμε αυτά που χρωστάμε στους προγόνους μας, αυτά που στερηθήκαμε, αυτά που οφείλουμε στα παιδιά μας»

Στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και οι πρώτοι 14 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Βόιο- Υπεύθυνα Μαζί», οι οποίοι είναι οι εξής:

Ανδρίτσος Νίκος, Πολιτικός Μηχανικός- Δ.Ε. Ασκίου
Γκέσου Πολυξένη, Λογίστρια- Δ.Ε. Ασκίου
Δημόλα Άννα, Ελεύθερος Επαγγελματίας- Δ.Ε. Σιάτιστας
Κακούλη Φωτεινή, Αποφοιτή Πανεπιστημίου Πατρών Τμήματος Περιβάλλοντος- Δ.Ε. Σιάτιστας
Καρακατσάνη Κατερίνα, Νοσηλεύτρια- Δ.Ε. Τσοτυλίου
Κεραμάρης Φίλιππος, Συνταξιούχος ΟΤΕ, Δ.Ε. Νεάπολης
Κορδίστας Ανδρέας, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Δ.Ε.Νεάπολης
Κουκουλέτας Στέργιος, Οικονομολόγος, Δ.Ε. Ασκίου
Κυριακίδης Παναγιώτης, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Δ.Ε. Τσοτυλίου
Λαζής Θεόδωρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Δ.Ε. Ασκίου
Παπακώστα Δέσποινα, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Δ.Ε. Τσοτυλίου
Στρακαλής Παναγιώτης, Μαθηματικός, Δ.Ε. Σιάτιστας
Τζήκας Γιώργος(Κούμαν), Γουνοποιός- Δ.Ε. Ασκίου
Χαντιώνας Γιώργος, Γουνοποιός, Δ.Ε. Σιάτιστας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.