Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στην Κοζάνη – Τι είπε για Συμφωνία των Πρεσπών, οικονομία, ενέργεια και επενδύσεις – Δείτε φωτογραφίες



Την Κοζάνη επισκέφτηκε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα. Φώφη Γεννηματά το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου 2019, για την εκδήλωση του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης.

Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Κοζάνη:

Είμαστε σήμερα ξανά μαζί στο Κίνημα Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ κάθε μέρα και πιο δυνατό.

Οι προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας. Κάθε μέρα και περισσότεροι.

Κάθε πόλη είναι και μια απάντηση. Κάθε εκδήλωσή μας είναι και ένα μήνυμα. Υπάρχει προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης την παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και τη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Όλοι όσοι στρατευτήκαμε στο ΠΑΣΟΚ, στο Κίνημα που όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε για να «υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα».

Είμαστε όλοι μαζί, Σοσιαλιστές, Σοσιαλδημοκράτες, πολίτες και στελέχη από την ανανεωτική αριστερά, το προοδευτικό κέντρο, την πολιτική οικολογία. Χτίζουμε το νέο κίνημα που μπορεί να εμπνέει και να πρωταγωνιστήσει ξανά στις πολιτικές εξελίξεις.
Είμαστε ξανά μαζί, όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε για αν γυρίσει σελίδα η Ελλάδα.

Σ’ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον τόπο και τον λαό ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.

Έτοιμοι να δώσουμε την μάχη στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στις Ευρωεκλογές, στις Εθνικές.

Κύριοι της Κυβέρνησης τελειώσατε, ορίστε ημερομηνία εκλογών

Με τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας έκανε τρεις μεγάλες ζημιές

Με τη συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Με μια του κίνηση έκανε τρεις μεγάλες ζημιές.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”978″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Πρώτη: Παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης. Έλεγε χαρακτηριστικά τον Οκτώβριο του 1993 ότι τα Σκόπια θέλουν το όνομα της Μακεδονίας γιατί στόχος τους είναι η δημιουργία ενός «μακεδονικού» κράτους που θα περιλαμβάνει τα Σκόπια, τη Μακεδονία του Πιρίν και τη Μακεδονία μας.
«Δεν είναι απλώς ένα θέμα ονόματος, είναι θέμα εθνικού κινδύνου εις χρόνον μακρόν» έλεγε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας.

Λίγες ημέρες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της συμφωνίας, για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού.

Το είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους. Μας αγνόησαν όπως και την βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Οι ευθύνες τους με πρώτο τον κ. Τσίπρα αποδεικνύονται μεγάλες.

Μάθαμε από δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού ότι συζητούνται με την Ελλάδα «θέματα συνόρων» .

Ακόμα δε αναρωτιόμαστε τι συζήτησε δυο ώρες με τον Ερντογάν.

Ανατριχιάσαμε με τη δήλωση του Κοτζιά για μοναχοφάηδες στο Αιγαίο.

Κ. Τσίπρα στα εθνικά θέματα δεν χωρούν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Όταν διαπραγματεύεστε μόνο νέα βάρη έρχονται για τον Ελληνικό λαό. Σας προειδοποιούμε να μην δεσμεύσετε τη χώρα στο τέλος της θητείας σας. Όχι άλλη διαπραγμάτευση. Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, ούτε εμείς , ούτε ο Ελληνικός λαός.

Η Δεύτερη ζημιά που προκάλεσε: Αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον Ελληνικό λαό. Οι διχασμοί έχουν κοστίσει ακριβά στη χώρα. Η παράταξή μας, η δημοκρατική παράταξη πάλεψε πάντα για να ενώσει τους Έλληνες. Αποκορύφωμα η εθνική συμφιλίωση από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιώργο Γεννηματά που έκλεισαν τις πληγές του εμφυλίου.

Τρίτη ζημιά: Πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό. Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Δανείζονται από κόμμα, σε κόμμα. Εκχωρούν το δικαίωμα τους να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι «πρόθυμοι». Από τα ζαρζαβατικά μέχρι τις γκαζόζες έχουμε δει την παρακμή και τον εκφυλισμό του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αλληλοεκβιασμοί, ίντριγκες, καταγγελίες για χρηματοδότηση της Κυβέρνησης με 50 εκ ευρώ από ξένα κέντρα και περίεργες δεσμεύσεις.

Εικόνες ντροπής που δημιουργούν αποστροφή στους πολίτες. Βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που καραδοκεί. Έχει όνομα η κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία: Τσίπρας. Βαρίδι της αριστεράς. Βαρίδι για τη χώρα.

Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Τσίπρας δεν χρειάζεται να αντιδικεί με τον κ. Μητσοτάκη για να χτίζει ψευτοδιλήμματα.

Μοιάζουν άλλωστε τόσο πολύ οι πολιτικές τους.

Μπορούν μια χαρά να συνεργαστούν την επόμενη μέρα των εκλογών αλλά αυτό δεν είναι λύση για τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας φεύγει, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι.

Η χώρα χρειάζεται Προοδευτικές λύσεις. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί.

Τέσσερα μείζονα ζητήματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη αναδεικνύουν τις ιδεολογικές μας διαφορές απέναντι στις συντηρητικές λογικές:

1ον Για την πορεία της Ευρώπης.

Οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης. Να υπερασπίσουμε την ανοιχτή Ευρωπαϊκή Κοινωνία να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία και το φασισμό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος. Με τον Βεμπερ και τον Ορμπαν.8ΙΙΙΙ Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές βάζουμε προοδευτική ριζοσπαστική ατζέντα. Προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος. Τέλος στη διαρκή λιτότητα. Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Κατώτερος μισθός και κατώτερη σύνταξη που εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή. Επίδομα ανεργίας από κοινοτικούς πόρους σε χώρες με κρίση. Είναι μερικές από τις προτάσεις που δουλεύουμε μαζί και με το SPD με τον κ. Φ. Τίμμερμανς μπροστά.

2ον Για την Ανάπτυξη

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την ασυδοσία της αγοράς που πρεσβεύει η ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό ΣΟΚ. Παραγωγή νέου πλούτου, δίκαιη διανομή του, δουλειές με ασφάλεια για όλους. Χρειάζονται μεγάλες ξένες επενδύσεις, πόλοι ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια και κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Για να το πετύχουμε αυτό διεκδικούμε την αλλαγή του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα. Από 3,5 στο 2%. Έτσι απελευθερώνονται πόροι για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική. Έτσι δημιουργούμε πραγματική ελπίδα και μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας.

3ον Για τον Δημόσιο Τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον Δημόσιο Τομέα ως λάφυρο. Η ΝΔ ως εχθρό. Μιλά για δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών. Λέμε όχι και στις 2 αυτές καταστροφικές λογικές. Θέλουμε Κράτος ευέλικτο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο ώστε να λειτουργεί η αγορά με κανόνες. Φιλικό για τους πολίτες και τις επενδύσεις.

Χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών που φθάνουν στα όρια της κατάρρευσης.

Είναι προτεραιότητά μας η στήριξη των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (με νέα συστήματα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σπατάλης). Καθώς και η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Παιδείας που έχει ισοπεδωθεί.

4ον Για τον Εθνικό Πλούτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει υποθήκη στους δανειστές τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Τώρα δεσμεύεται για την άμεση εκποίηση του νερού, της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών. Διαφωνούμε απόλυτα.

Θα σταθούμε εμπόδιο απέναντι σε αυτά τα σχέδια.

Η ΝΔ είναι γνωστό ότι συμφωνεί με την γενικευμένη και προνομιακή για τους αγοραστές εκποίηση της.

Είμαστε απέναντι και με τους δυο . Το λεγόμενο «Υπερταμείο», πρέπει να καταργηθεί και να δημιουργηθεί το Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου.

Οι πόροι που θα εισπραχθούν να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη και στην στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Με λίγα λόγια χρειάζεται ο τόπος προοδευτική διακυβέρνηση για:

· Να προκαλέσει το αναγκαίο αναπτυξιακό σοκ.

· Να δώσει τέλος στην υπερφορολόγηση.

· Να ανασυστήσει το κοινωνικό κράτος.

· Να αποκεντρώσει τις εξουσίες.

· Να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

· Να θέσει επί τάπητος προς τους εταίρους μας το ύψος των πλεονασμάτων.

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Με τη θήλεια στο λαιμό το 3% πρέπει να γίνει 2% για να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή

Εμείς έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα, μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Εδώ στη Δυτική Μακεδονία φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με απώλεια 600 εκ από την τοπική οικονομία.

Γυρίζοντας όλη τη Χώρα βλέπω παντού το αποτύπωμα μιας χαμένης τετραετίας. Αγανάκτηση, θυμός, θλίψη

Όμως εδώ στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις για το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Δυτική Μακεδονία είχε τη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος από όλες τις Περιφέρειες της Χώρας.

Την τριετία 2014-2016 αυτή η Περιφέρεια έχασε το 14% του ΑΕΠ της. Ένα τρομακτικό νούμερο αν αναλογισθεί κανείς ότι αντιστοιχεί σε απώλεια 600 εκ από την τοπική οικονομία.

Γι αυτό η Δυτική Μακεδονία βρέθηκε στην πρώτη θέση της ανεργίας στην ΕΕ και η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 70%.

Μια δυναμική Περιφέρεια, η Περιφέρεια της Ενέργειας, η Περιφέρεια που βγήκε από την γεωγραφική της απομόνωση με το μεγάλο έργο της Εγνατίας που η δική μας η Κυβέρνηση έκανε, η Περιφέρεια των Νερών, των δασών και της Γούνας, βιώνει σήμερα την φτώχεια και την ανεργία.

Τα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν ότι η Δυτική Μακεδονία ερημώνει με ρυθμούς μεγαλύτερους από κάθε άλλη περιοχή της Χώρας

Αυτή η κατάρρευση της οικονομίας της Περιφέρειας δεν προέκυψε τυχαία. Συνδέεται άμεσα με την συνολική αποδόμηση κάθε οικονομικού κλάδου με πρώτο φυσικά την αποδόμηση του κλάδου της ενέργειας και της ΔΕΗ.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ως αντιπολίτευση και μετά ως Κυβέρνηση, πολέμησαν και τελικά κατάργησαν ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στην ενέργεια 5δις ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία, για να φτάσουν σήμερα στο ξεπούλημα των σταθμών και των ορυχείων υπηρετώντας μεταπρατικά συμφέροντα.

Είναι αδιανόητο να δεχθούμε μια τέτοια εξέλιξη για την Κοζάνη την Πτολεμαϊδα και τη Φλώρινα που κράτησαν όρθια ενεργειακά τη Χώρα επί 65 χρόνια.

Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι δίπλα σας στην προσπάθεια να αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου.

Η μετάβαση της Χώρας στην επόμενη μέρα της ενέργειας χρειάζεται σχέδιο με στρατηγικές συμμαχίες για τη ΔΕΗ και ένα σοβαρό ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις λιγνιτοφόρες περιοχές.

Η Κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την ενέργεια έπληξε και τους υπόλοιπους τομείς στη Περιφέρεια.

Η Γούνα γνώρισε κάθετη πτώση στις εξαγωγές της

Στον αγροτικό τομέα χάθηκαν χρηματοδοτήσεις για αρδευτικά και ενισχύσεις.

Στις επιχειρήσεις δεν πήγε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ 4 χρόνια τώρα.

Εμείς αυτή την κατάσταση θέλουμε να αντιστρέψουμε με το δικό μας Πρόγραμμα. Το Σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ

Το ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ για την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία περιγράφει και ιεραρχεί τις προτεραιότητές μας:

στην Ενέργεια με πρώτο βήμα τις στρατηγικές συμμαχίες της ΔΕΗ στις οποίες ήδη αναφέρθηκα και την αξιοποίηση του ΤΑΠ, που εμείς το ΠΑΣΟΚ σχεδιάσαμε για να φέρουμε το Φυσικό Αέριο στην Περιφέρεια

στο Περιβάλλον, με τις αποκαταστάσεις Εδαφών στα ορυχεία και την απόδοση χιλιάδων στρεμμάτων σε Ομάδες Παραγωγών

στις Μετεγκαταστάσεις όπου ιδιαίτερα η μετεγκατάσταση της Ακρινής που είναι έργο ΠΑΣΟΚ, εξελίχθηκε σε μεγάλη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ

στις μεγάλες υποδομές μεταφορών:

με τον κάθετο άξονα στην Εγνατία από την Λάρισα έως τη Φλώρινα και τον Ε65 που εμείς το ΠΑΣΟΚ εντάξαμε στα Διευρωπαϊκά δίκτυα

με την επέκταση του Σιδηροδρομικού δικτύου από την Κοζάνη στην Ηγουμενίτσα και την Καλαμπάκα

στα μεγάλα αρδευτικά, που μένουν παγωμένα 4,5 χρόνια τώρα σε όλη την Περιφέρεια και εμείς θα υλοποιήσουμε

στους Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες με επιχειρηματικά κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, με την αδειοδότηση των λατομείων μαρμάρου στο Τρανόβαλτο και το Master Plan της Γούνας

Με επενδύσεις στις λίμνες και τα χιονοδρομικά για να ενισχύσουμε το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας

Φίλες και φίλοι

Βασική προϋπόθεση για να πετύχει το πρόγραμμά μας είναι η συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ βαθμού ως βασικού αναπτυξιακού πυλώνα της Χώρας.

Πιστεύουμε στην ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση και στο πρόγραμμά μας προβλέπουμε την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και πόρων σε Περιφέρειες και Δήμους.

Με αυτό ως κριτήριο στηρίζουμε εκείνες τις Αυτοδιοικητικές προσπάθειες που έχουν τα εχέγγυα να συμβάλλουν στην Ανάπτυξη των περιοχών τους και προέρχονται από πλατιά συνένωση κοινωνικών δυνάμεων.

Τέτοια προσπάθεια στη Δυτική Μακεδονία είναι:

ο συνδυασμός της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με επικεφαλής τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Φίλες και φίλοι

Από εδώ από τη Δυτική Μακεδονία και τη Κοζάνη σας καλώ όλες και όλους να ξεκινήσουμε τη μεγάλη ανατροπή υπέρ του Κινήματος Αλλαγής σε όλες τις κάλπες που έρχονται το 2019.

Πάρτε την παράταξη στα χέρια σας να τη σηκώσουμε όρθια και μαζί της να ορθώσουμε τη Μακεδονία και την Ελλάδα

Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι : Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια.

Ισχυρό κίνημα Αλλαγής όμως σημαίνει ισχυρό ενιαίο πολιτικό κέντρο με ισχυρά εκλεγμένα όργανα. Οι αποφάσεις τους θα μας δεσμεύουν όλους.

Γι’ αυτό κάνουμε το αποφασιστικό βήμα μπροστά. Προχωρούμε με δημοκρατικές διαδικασίες στο Συνέδριό μας.

Δίνουμε το λόγο και την απόφαση στη βάση του Κινήματος.

Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν σχεδόν τα πάντα για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.

Οι καιροί είναι κρίσιμοι, η συγκυρία ιστορική. Η ευθύνη της παράταξής μας μεγάλη.

Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε.

Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε:

Η συντήρηση είστε εσείς.

Η Πρόοδος είμαστε εμείς!

Το χθες είστε εσείς!

Το Αύριο είμαστε εμείς!

Για αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή γιατί μπορούμε με τις αξίες της αλλαγής να ανοίξουμε νέους δρόμους για τις Ελληνίδες τους Έλληνες την νέα γενιά.

Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη και την ελπίδα σας όπως έκανε ο κ. Τσίπρας.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στην Κοζάνη – Τι είπε για Συμφωνία των Πρεσπών, οικονομία, ενέργεια και επενδύσεις – Δείτε φωτογραφίες

  1. Φώφη Γεννηματά

    Με τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας έκανε τρεις μεγάλες ζημιές

    Με τη συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

    Η αντίδρασή σας ήταν αναιμική !!!! Γιατί ????????????????????????????????

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.