Αιμοδυναμικό εργαστήριο, ΜΕΘ και νέο Νοσοκομείο οι νέες προκλήσεις – Του Μιχάλη Αγραφιώτη



Θα ξεκινήσω το άρθρο μου με ένα ερώτημα. Ποια είναι η γνώμη του κ. Πολάκη για την επέκταση της νέας πτέρυγας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου; Μήπως δεν συμφωνεί; Αναμένω την απάντηση του παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία σημασία πλέον, αφού δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμη Υπουργός Υγείας. Από τη στιγμή που το ΤΕΙ συγχωνεύεται με το Πανεπιστήμιο και οι εγκαταστάσεις θα μεταφερθούν στη ΖΕΠ στα νέα κτίρια που κτίζονται μέχρι το 2021, τότε και η πόλη της Κοζάνης θα πρέπει να μεταφέρει το Νοσοκομείο της στο κτίριο των ΤΕΙ, που θα μπορούσε να γίνει ένα αρτιότατο Νοσοκομείο, με πολλές κλίνες, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ακόμη και συνεδριακό κέντρο υψηλών απαιτήσεων μαζί με ένα νέο νοσοκομείο Κοζάνης. Χώρος υπάρχει, υποδομές υπάρχουν, χώρος σταθμεύσης υπάρχει, άμεση πρόσβαση στην Εγνατία υπάρχει και άμεση πρόσβαση στο κέντρο της πόλης από τρείς πλευρές σύμφωνα με το ΣΒΑΚ. θα μπορούσε να γίνει ένα άρτιο Νοσοκομείο σύγχρονου τύπου, αποδεσμεύοντας το σημερινό χώρο του Νοσοκομείου για τις νέες πλέον δημοτικές μονάδες υγείας.

Για τις κτιριακές εγκαταστάσεις υπάρχει μια σημαντική λύση για νέο νοσοκομείο, όμως μέχρι να οργανωθούν οι διαδικασίες πρέπει η πόλη να αποκτήσει Αιμοδυναμικό εργαστήριο και ΜΕΘ, δηλαδή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το κυριότερο που χρειάζεται είναι οι πολιτικοί μας, ενόψει εκλογών, να ζητήσουν προσλήψεις. Δεν χρειάζεται να προσλάβουμε ένα στρατό από γιατρούς για να αποκτήσουμε αυτά τα δύο αγαθά για την πόλη μας και τη Δυτική Μακεδονία. Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε μια περιουσία για να τα εξοπλίσουμε. Νομίζω ότι όποιος δεσμευτεί προς αυτή την κατεύθυνση θα προσφέρει πολλά για τον τόπο και θα σώσει ζωές. Είμαστε πολύ κοντά για να μπορέσουμε να τα αποκτήσουμε και πρέπει να γίνουν οι ανάλογες πολιτικές κινήσεις. 4 προσλήψεις γιατρών και διάθεση 500.000-1.000.000 ευρώ για να πάρουμε τον εξοπλισμό. Δεν το αξίζουμε τόσες χιλιάδες ψυχές σ’ αυτή την περιφέρεια να έχουμε ένα άρτιο αιμοδυναμικό εργαστήριο και μια άρτια ΜΕΘ; Εκτός της οικονομοτεχνικής μελέτης και της βιωσιμότητας, που μου φαίνονται έννοιες γελοίες σε ότι αφορά την Υγεία μας, δεν χωρά αμφιβολία ότι πρέπει να υπάρξει λύση και άμεσα.

Του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αιμοδυναμικό εργαστήριο, ΜΕΘ και νέο Νοσοκομείο οι νέες προκλήσεις – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.