«Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μάσκες»: Λογοτεχνικό αναλόγιο στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Το λογοτεχνικό μας αναλόγιο συνεχίζεται και αυτή την Τρίτη, 5 Μαρτίου, στο φουαγιέ της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.
Τίτλος του; «Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μάσκες»
Για να βγάζουμε τα καθημερινά προσωπεία που φοράμε μεταξύ μας.
Για να βλέπουμε πιο καθαρά την ψυχή του κόσμου μέχρι τέρμα βάθος.
Για να ανασύρουμε στο φως από μέσα μας τις πιο απωθημένες αλήθειες.
Για να λυτρωνόμαστε με το γέλιο κι έτσι κάπως να γιατρεύονται οι κρυφές πληγές.
«Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μάσκες»

Μας έρχονται από την αυγή του ανθρώπινου χρόνου και κουβαλούν μαζί τους τον σατιρικό λόγο, που σαν άλλος καθρέφτης παρακολουθεί κι επισημαίνει όλα τα ξεστρατίσματά μας. Άλλωστε, η σάτιρα είναι εκείνη η χειμαρρώδης συνθήκη που ξεχειλίζει από ζωή και σχολιάζει τα πάντα: ήθη, πρόσωπα, δόγματα, κόμματα, θρησκείες. Επομένως, συνιστά το αναγκαίο φάρμακο κατά της εξαχρείωσης και της ανηθικότητας, ένα γερό ανάχωμα απέναντι στην κατακλύζουσα βαρβαρότητα.

Το λογοτεχνικό μας αναλόγιο αυτής της Τρίτης είναι μια περιδιάβαση στη νεοελληνική σάτιρα. Από τον αιρετικό Ανδρέα Λασκαράτο και τον πληθωρικό Γεώργιο Σουρή μέχρι τον ξεκαρδιστικό Τσιφόρο, τον ευθύβολο Νίκο Δήμου και τον δικό μας Βασίλη Καραγιάννη. Πρόκειται για μια ιδέα του ποιητή Γιώργου Δελιόπουλου, στην υλοποίηση της οποίας συμβάλλουν οι ηθοποιοί Χαρούλα Ζτούπα, Κώστας Κοζικόπουλος και Δέσποινα Νταζάνη, καθώς και η εικαστικός Γλύκα Διονυσοπούλου.

Σας περιμένουμε φορώντας τις μάσκες μας, για να ταξιδέψουμε μαζί στη Λογοτεχνία που δε φοβάται, που γελάει, που σκέφτεται.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, ώρα 20:30
Στο φουαγιέ της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

0 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.