Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην Κοζάνη – Τι ανέφερε για το μέλλον του ΤΕΙ και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας



Την Κοζάνη επισκέφτηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου προκειμένου να παρευρεθεί σε εκδήλωση του Δήμου Κοζάνης για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε της συγχώνευση των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως ένα εγχείρημα συζήτησης για το μέλλον της Ανώτερης Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

«Συζητάμε εδώ και ένα χρόνο με τους συναδέλφους της περιοχής για το πως βλέπουν οι ίδιοι τα επόμενα 15-20 χρόνια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το εγχείρημα για το μέλλον του ΠΔΜ έχει σχέση με τη δημιουργία νέων τμημάτων, δημιουργία αναβαθμισμένων συνεργειών ανάπτυξης στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια. Αυτό βάζει στο χάρτη την Κοζάνη και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με έναν ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο».

Αναφερόμενος ο κ. Γαβρόγλου στο πρόβλημα με τη ΣΤΕΦ, δήλωσε:

«Το πρόβλημα είναι ότι εκεί τα παιδιά σπουδάζουν στα τμήματα Μηχανικών των ΤΕΙ και προοπτικά αυτά τα τμήματα θα ενσωματωθούν στα αντίστοιχα τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΔΜ. Για τα επόμενα 3-4 χρόνια, το πρόγραμμα σπουδών θα συνεχίζεται γιατί αυτά τα παιδιά θα πρέπει να πάρουν πτυχίο ολοκληρώνοντας αυτό για το οποίο έχουν εισαχθεί. Θα υπάρξει μια μεταβατική κατάσταση που κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί. Τα τμήματα του Πολυτεχνείου του ΠΔΜ είναι πενταετή. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών που μέσα από κατατακτήριες εξετάσεις θα μπορούν να συνεχίσουν στην Πολυτεχνική Σχολή.»

Την ίδια ώρα φοιτητές της Κοζάνης πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε έξω από το κτήριο της Βιβλιοθήκης. Αντιπροσωπεία φοιτητών συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας και του μετέφερε τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν (κλικ εδώ για το σχετικό ρεπορτάζ).

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου:

 

 

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην Κοζάνη – Τι ανέφερε για το μέλλον του ΤΕΙ και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

  1. Η τουρκ’αλα 1 με την τουρκάλα2 ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΑ ΖΩΑ, ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΚΟΥΚΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ τουρκς σας ψάχνει ο θείος σας και εδώ οι κλάψες τέλειωσαν

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.