Απάντηση του Ν. Τσιαρτσιώνη στην επιστολή του Κ. Κοκόλη



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΚΩΣΤΑ ΚΟΚΟΛΗ

Φίλε Κώστα,

Εκ των πραγμάτων αναγκάζομαι να απαντήσω δημόσια για πράγματα που ήδη έχουμε συζητήσει αναλυτικά μεταξύ μας.

Παραμένει πάντως για μένα ένα μεγάλο ερωτηματικό η σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης των συζητήσεων μας αυτήν την ώρα.

Θέλω καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την εκτίμηση σου στο πρόσωπο μου που εκπορεύεται από τις κοινές μας αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω που υπηρετήσαμε μαζί διαχρονικά. Είναι ακριβώς αυτή η εκτίμηση μου για σένα που με κάνει να απαντήσω γιατί πάντοτε η γνώμη σου ήταν βαρύνουσα για μένα. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση θα μου επιτρέψεις να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις.

Το ενδιαφέρον και η εμπλοκή μας στα δημοτικά της Κοζάνης είναι γνωστά και διαχρονικά. Γνωρίζεις ότι από το περασμένο καλοκαίρι προσπάθησα να ενισχύσω την υποψηφιότητα του χώρου μας στο Δήμο Κοζάνης με το «πάντρεμα» των δυο διεκδικητών Γκοβεδάρου – Μιχαηλίδη. Στην περίπτωση αδιεξόδου πρότεινα την εξεύρεση τρίτης λύσης, δηλώνοντας την διαθεσιμότητα μου γι’ αυτό, καθώς εκτιμούσα πάντα ότι η δύναμη μας θα ήταν η ενότητα του χώρου μας.

Αυτήν την ενότητα υπηρετώ και υποστηρίζω μέχρι και σήμερα που βρισκόμαστε στην αναμονή της απόφασης στήριξης της ΝΔ. Αυτήν την απόφαση δυστυχώς μόνον η δική μου πλευρά έχει δηλώσει ότι θα σεβαστεί, και αυτό Κώστα όταν το προσπερνάς με αδικείς και με πληγώνεις. Όπως με αδικείς όταν αναφέρεις ότι εγώ εννοώ την σύγκλιση των δυνάμεων μας μόνον στο πρόσωπο μου τη στιγμή που αυτό αποτελεί την απόλυτη πρακτική της άλλης πλευράς.

Κώστα, εσύ κι εγώ, μαζί με πολλούς άλλους ακόμη και όταν διαφωνούσαμε, στηρίζαμε πάντα τις συλλογικές αποφάσεις του χώρου μας και όπως πολύ καλά γνωρίζεις αυτό θα πράξω και τώρα.

Επίσης γνωρίζεις καλά και αυτούς οι οποίοι παρεξέκλιναν κατά καιρούς και υπηρέτησαν τις προσωπικές τους διαδρομές, στοιχείο που θα πρέπει να το συνεκτιμά κανείς όταν βάζει στην ζυγαριά τις κρίσης του γνωστά πρόσωπα και συμπεριφορές.

Πάντως ο σεβασμός και η αναμονή στις διαδικασίες του κόμματος για την απόφαση στήριξης δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται ως αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα. Αντίθετα η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων από την άλλη πλευρά, επιβεβαιώνει και την διαχρονική της στάση στα θέματα κομματικής νομιμοφροσύνης.

Η προτροπή σου να στηρίξω τον έτερο διεκδικητή με βρίσκει ανοιχτό καθώς αυτό το έχω δηλώσει κατά επανάληψη δημοσίως όταν η απόφαση στήριξης θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Θα έπρεπε όμως αυτή η προτροπή να απευθυνθεί και προς την άλλη πλευρά όταν υπάρξει ανάλογη απόφαση στήριξης.

Τέλος θα ήθελα να σε παρακαλέσω να κρατήσουμε ζωντανό τον μεταξύ μας διάλογο για αυτά θέματα καθώς δεν μπορώ να αντιληφθώ την σκοπιμότητα της δημοσιοποίησής τους.

Νίκος Τσιαρτσιώνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.