Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης στη Σλοβακία στο πλαίσιο αδελφοποίησης με το Επαγγελματικό Σχολείο Εμπορίου Hlohovec



Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σλοβακία στο πλαίσιο αδελφοποίησης με το Επαγγελματικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εμπορίου της πόλης Hlohovec από τις 4 ως τις 8 Φεβρουαρίου 2019. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning με τίτλο “Active Citizen Companies” που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2017-2018 προσεγγίζοντας το θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης και της ενεργούς πολιτότητας και απέσπασε την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας και το τρίτο εθνικό βραβείο στη Σλοβακία.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν 8 μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου των ειδικοτήτων Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών και Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων, που κατά το προηγούμενο σχολικό έτος παρακολουθούσαν την Β’ τάξη του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης. Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα φιλοξενίας από τη διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να αποκομίσουν όλοι οι συμμετέχοντες τα μέγιστα από την εμπειρία τους.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. επισκέφτηκαν το Επαγγελματικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εμπορίου στην πόλη Hlohovec, ξεναγήθηκαν από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στους χώρους του σχολείου, παρουσιάστηκαν τα εκπαιδευτικά συστήματα των δυο χωρών. Επίσης, οι μαθητές συζήτησαν για διάφορα εκπαιδευτικά ζητήματα και έκαναν την τελική αξιολόγηση του προγράμματος etwinning στο οποίο συμμετείχαν. Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τη δημοτική αρχή και κατά τη διάρκεια ξενάγησης από άτομα του Δημοτικού Συμβουλίου στο κάστρο της πόλης, που τελεί υπό ανακατασκευή, συζητήθηκαν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την τόνωση της τουριστικής κίνησης της περιοχής. Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην εταιρία Pixel Federation, η οποία ιδρύθηκε το 2007 και ασχολείται με το σχεδιασμό ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Κατά την επίσκεψη στην εταιρία, παρουσιάστηκαν οι αρχές, ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της και ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους εργασίας της εταιρίας.

Σε όλα τα στάδια της υλοποίησης του προγράμματος μέχρι και την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι προσπάθειές μας έτυχαν της στήριξης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη αποτέλεσε τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσης του προγράμματος και επισφράγισε την πρόθεση όλων να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δυο επαγγελματικών σχολείων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στο μέλλον.

Η Διευθύντρια
Αικατερίνη Παπαοικονόμου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.