Πολλά συλλυπητήρια μηνύματα για την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, ο ξαφνικός θάνατος του οποίου μας συγκλόνισε και προκάλεσε σε όλους μας αισθήματα έντονης συγκίνησης.

Η Εκκλησία μας έχασε ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που διετέλεσε.

Ως Περιφερειάρχης είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ άριστα μαζί του για θέματα που αφορούσαν την Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, ενώ μέσα από συγκεκριμένες δράσεις αντιμετωπίσαμε ζητήματα φτώχειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνανθρώπων μας, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης ξεχώριζε πάντα για τη δυναμική του, την ιδιαίτερη αγάπη του στους νέους και την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούσαν την οικογένεια και τη σχέση μεταξύ των γονέων και των παιδιών, θεμέλιος λίθος για την κοινωνία μας. Στα πλαίσια της ποιμαντικής διακονίας του, καθιέρωσε τη Σχολή Γονέων, μία ξεχωριστή δραστηριότητα που ο λαός της Μητροπόλεως αγκάλιασε με ιδιαίτερη αγάπη, ενώ η ενασχόληση του Μακαριστού με τους νέους και τα προβλήματά τους, ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός είναι αυτό που τον χαρακτήριζε και τον ξεχώριζε.

Για την Κοίμηση του Ιεράρχη μας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στο λαό που υπηρετούσε και στους οικείους του.

Οι πράξεις του και το έργο του τον εισάγουν στην αιώνια ζωή.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Θεόδωρος Καρυπίδης


Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Η εκκλησία και η κοινωνία της περιοχής έχασαν ένα ποιμενάρχη με εξαίρετη προσωπικότητα, με πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο, προσφορά στο συνάνθρωπο και με πολύ σημαντική ενασχόληση με τους νέους και τα προβλήματα τους.

Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία και στους οικείους του.

O Δήμαρχος Κοζάνης
Λευτέρης Ιωαννίδης


Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων–Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου για την κοίμηση του Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Παύλου.

Συγκίνηση και θλίψη μας προκαλεί η κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Παύλου. Χαρισματική και εξαίρετη προσωπικότητα, ταπεινός εργάτης της θρησκείας μας, κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Μαχητικός και υπερασπιστής των αδυνάτων και της πατρίδας μας, το έργο του θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ενώ η πνευματική του κληρονομιά θα είναι οδηγός για όλους μας.

Βαθύτατα συγκινημένος εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στην οικογένειά του και στον λαό της Μητρόπολης που υπηρέτησε πιστά.

Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού
Αθανάσιος Κοσματόπουλος


ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η Προϊσταμένη και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης εκφράζουν την βαθειά τους θλίψη για την απώλεια του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου.

Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ένας ποιμενάρχης με πραότητα και φωτεινό νου, που προσέγγισε και στήριξε τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του με αγάπη, ταπεινότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον για την προστασία και διάσωση των βυζαντινών μνημείων.

Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στους οικείους του και στο ποίμνιό του.


Συλλυπητήριο Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κκ Παύλου

Χθες η Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα η ευρύτερη περιοχή του Βοΐου και ορισμένων κοινοτήτων των Γρεβενών έχασαν έναν σπουδαίο άνθρωπο. Η πνευματική του παρακαταθήκη όμως θα μας συνοδεύει σαν πυξίδα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κκ. Παύλος ο οποίος διακόνευε στην περιοχή μας, ήταν ένας φιλόσοφος της εποχής μας. Ένας άνθρωπος, του οποίου το πολύπλευρο έργο του δε γινόταν πάντα γνωστό. Πάντα διακριτικός και με επιχειρήματα είχε το θάρρος να αναπτύσσει το λόγο του για επίκαιρα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια στους οικείους του καθώς και στην οικογένεια της Εκκλησίας. Θα λείψει μεν από όλους μας αλλά θα λάμπει δια του έργου και του λόγου που αφήνει πίσω του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών

Ευάγγελος Σημανδράκος


Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βοΐου

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, ενός Ποιμενάρχη με ιδιαίτερα αξιόλογο εκκλησιαστικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο στην Σιάτιστα για 12 και πλέον χρόνια.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης υπηρέτησε με μαχητικότητα και σθένος στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν τους νέους, την οικογένεια και το δημογραφικό πρόβλημα και προσπάθησε να είναι κοντά στο ποίμνιό του ως ιερέας, πνευματικός, κατηχητής και εκπαιδευτικός.

Ως Δήμαρχος οφείλω να δηλώσω την άριστη και συνάμα φιλική συνεργασία μας σε θέματα που αφορούν τους πολίτες του Δήμου μας και να εξάρω το πατριωτικό πνεύμα που τον χαρακτήριζε. Ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε μεριμνήσει για τους άπορους συμπολίτες μας με τη διοργάνωση συσσιτίων και άλλων φιλανθρωπικών δράσεων. Ήταν κοντά στους νέους και στα προβλήματά τους και συνέβαλε στην πνευματική τους καθοδήγηση. Υποστήριζε θερμά το θεσμό της οικογένειας και την πολυτεκνία. Η συνεργασία μας στο θέμα της φιλοξενίας πολύτεκνων οικογενειών στα απομακρυσμένα χωριά του Βοΐου αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του τόσο για το Δήμο μας όσο και για τον συνάνθρωπο. Ο Σεβασμιότατος στάθηκε αρωγός και συνοδοιπόρος μου και στήριξε τον Δήμο με απτές πράξεις.

Η απουσία του ως Ποιμενάρχη και ως φίλου προσωπικά, με θλίβει ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά, το έργο του και ο πύρινος και πατριωτικός λόγος του θα μείνουν για πάντα.

Για την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, στους Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης, στους οικείους του και στο ποίμνιό του.

Δήμαρχος Βοΐου
Δημήτριος Λαμπρόπουλος


Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης Παύλου

Εκφράζω τη θλίψη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου , ενός μαχητικού και δυναμικού Ποιμενάρχη που αγωνιζόταν με σθένος για τα Εκκλησιαστικά και κοινωνικά ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεώς του.

Ήταν μία εξαίρετη προσωπικότητα με πλούσιο και πολυδιάστατο έργο , που κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του.

Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία και στους οικείους του.


Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, ο όποιος υπήρξε ένας πανάξιος Ποιμενάρχης με τεράστιο έργο και απέραντες κοινωνικές ευαισθησίες.

Καλό Παράδεισο

Μιχούλας Στέλιος
αντιπρόσωπος Δυτικής Μακεδονίας


Το αναπάντεχο γεγονός της Κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης – Κυρού Παύλου, μας γέμισε θλίψη. Για όλους μας αποτελεί πολύ μεγάλη απώλεια. Ποιμενάρχης, Άνθρωπος, Προσηνής, Σεμνός, Μελίχιος, Πράος κι Ευγενικός, Ευπρεπής και Φωτισμένος, με αδιαμφισβήτητη παιδεία την οποία εξαντλούσε στη ηθική εξύψωση και αναγέννηση του κλήρου και του ποιμνίου του.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης εκφράζει τα θερμα συλλυπητήρια στην οικογένεια αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ζησης ΛΙΑΚΟΣ              Νικόλαος ΠΕΣΛΗΣ


Η ΕΛΜΕ Κοζάνης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του εκπαιδευτικού κόσμου για την κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, ο ξαφνικός θάνατος του οποίου μας συγκλόνισε.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης ξεχώριζε για το σπουδαίο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο. Ξεχώρισε για την αγάπη του για προς τους νέους και για την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούσαν την εκπαίδευση.

Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία, στον λαό της Μητρόπολης του και στους οικείους του.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Ο πρόεδρος                   Ο γενικός γραμματέας
Ντούντας Ζήσης            Αντωνιάδης Κων/νος


Δήλωση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου για την εκδημία του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου.

Εκφράζω την βαθιά θλίψη μου για την απροσδόκητη απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, θεοπρόβλητου και λαοπρόβλητου Ποιμενάρχη του τόπου μας, με ουσιαστική παρουσία δίπλα στην κοινωνία μας.

Ο εκδημών Ιεράρχης διακόνησε με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο κλήρο και λαό τόσο με το έργο του, όσο και με τον πάντα μεστό, εύστοχο αλλά και ανθρώπινο λόγο του, που άγγιζε τις καρδιές όλων των ανθρώπων και θεράπευε το νου και τις ψυχές μας.

Η Σιάτιστα πενθεί, η Κοζάνη πενθεί έναν φωτισμένο και αλησμόνητο Μητροπολίτη.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης και στους οικείους του. Ας αναπαυθεί η ψυχή του εν ειρήνη.


Δήλωση του τέως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Ευάγγελου Αποστόλου, για την εκδημία του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου:

«Η απώλειά του μας γέμισε θλίψη.

Θα σταθώ σε δύο χαρακτηριστικές στάσεις ζωής, που δείχνουν το μεγαλείο του ιεράρχη που υπηρέτησε την κοινωνία πολλαπλά και είχα την τύχη να τον γνωρίζω από κοντά.

Η στάση του απέναντι στην άνοδο του φασισμού, όταν όρθωσε το 2013 το ανάστημά του, χαρακτηρίζοντάς τη χρυσή αυγή ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ και η συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και στην κοινωνία της Βόρειας Εύβοιας τη δεκαετία του 1990, όταν δίναμε πρωτόγνωρες και συγκλονιστικές μάχες για την πληρωμή των δεδουλευμένων και την συνέχιση της δουλειάς τους. Ήταν πάντα παρών.

Αιωνία σου η μνήμη μακαριστέ Παύλο.»


O Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης – μετά την αιφνιδιαστική εκδημία του Πατρός και Ποιμενάρχου Παύλου, Σεβασμιότατου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης – εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του εκπαιδευτικού κόσμου για την κοίμησή του. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης ξεχώριζε για την αγάπη του προς τους νέους και για την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούσαν την εκπαίδευση. Άφησε σπουδαίο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία, στον λαό της Μητρόπολής του, στους Εκπαιδευτικούς της Περιφέρειάς του και στους οικείους του.

ΤΟ Δ.Σ


Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την κοίμηση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε ένας μεγάλος αγωνιστής Ιεράρχης στη σύγχρονη εποχή μας που βιώνει την αποτυχία.

Ο λόγος του υπήρξε ασυμβίβαστος, επαναστατικός, βάλσαμο στις καρδιές των ανθρώπων. Το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο ήταν μεγάλο. Αγάπησε πολύ τη νέα γενιά και τους μαθητές. Υπήρξε ο φίλος του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για το οποίο αγωνίστηκε.

Μας αφήνει παρακαταθήκη τη μεγάλη αγάπη του για το Χριστό και την πατρίδα, την απλότητα και την ταπείνωσή του βαδίζοντας στα ίχνη του μεγάλου σύγχρονου αγίου Ιακώβου του Τσαλίκη με τον οποίο συνδεόταν στενά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.