Παλλαϊκή υποδοχή του σκηνώματος του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου στην Χαλκίδα – Δείτε φωτογραφίες



Παλλαϊκή υποδοχή στη Χαλκίδα, αυτήν την ώρα, από τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, οι οποίοι κατά εκατοντάδες προσέρχονται στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος, προκειμένου να προσκυνήσουν το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης, εκ Χαλκίδος καταγομένου.

Το ιερό Σκήνωμα υποδέχθηκε, με τις αρμόζουσες εκκλησιαστικές και στρατιωτικές Τιμές, ο οικείος Ποιμενάρχης, φίλος και καρδιακός αδελφός του μακαριστού Ιεράρχου, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ συμμετείχαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και Κορίνθου κ. Διονύσιος, με τον οποίον ο μακαριστός συνυπηρέτησαν στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος.

Στο τελεσθέν Νεκρώσιμο Τρισάγιο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, με την συμμετοχή και των άλλων δύο Αρχιερέων και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, εκ του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας, ενώ παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της Πόλεως και του Νομού και αναρίθμητος πλήθος χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν για να λάβουν για τελευταία φορά την ευχή του αοιδίμου Αρχιερέως.

Επίσης στον Ναό έφτασαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, Θηβών Γεώργιος, Ιλίου Αθηναγόρας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Στις 8.30 το βράδυ θα αρχίσει Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ενώ αύριο νωρίς το πρωί, το σεπτό σκήνωμα θα αναχωρήσει για την Σιάτιστα, με την συνοδεία του Μητροπολίτου Χαλκίδος, των συνοδών του Κληρικών και πολλών Χαλκιδέων, οι οποίοι θα προπέμψουν από την γενέθλια Ευβοϊκή γη τον εκλεκτό γόνο της.

Δείτε τις φωτογραφίες από το romfea.gr:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.