Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: «Όλοι στην Παράσταση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου» – Δείτε τις ανακοινώσεις



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης αποφάσισε – στα πλαίσια δράσεων της ΔΟΕ – να συμμετέχει στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών μονίμων και αναπληρωτών την Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 1.30΄ μ.μ, και να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης (οδός Μακρυγιάννη 5). Οι εκπαιδευτικοί που εργαζόμαστε στην Α/θμια Εκπαίδευση περιμένουμε άμεση λύση στο παραπάνω Αίτημα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας στον αγώνα της διεκδίκησης των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, απαιτεί την άμεση απόσυρση του συστήματος που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

ΤΟ Δ. Σ


ΕΛΜΕ Εορδαίας:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισε το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. ενάντια στο σύστημα διορισμών, το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας, την Δευτέρα 14/1/2019 θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:30 μ.μ., συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή.

Συμπληρωματικά η ΕΛΜΕ Εορδαΐας καλεί τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 14-1-2019 στις 13:30 στην Π.Δ.Ε. Δ.Μακεδονίας.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Εορδαΐας

Ο Πρόεδρος                     Ο Γ. Γραμματέας

Θεοδόσιος Βόιτσες        Περικλής Μουρατίδης


Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας
Νίκη στους αγώνες των εκπαιδευτικών! Είναι όλης της κοινωνίας!

Ως Πρόταση Προοπτικής – Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, δηλώνουμε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μόνιμων και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, για το δικαίωμα στη δουλειά, σε δωρεάν παιδεία, για μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία και τη ρίψη χημικών από τους μηχανισμούς καταστολής, ενάντια στη μαζική και μαχητική πορεία των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 11/1/209. Επίθεση που έφτασε μέχρι και σε τυφλές – εγκληματικές ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και τραυματισμούς διαδηλωτών και συνδικαλιστών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει πλέον στην καταστολή των αγώνων, που έφτασε μέχρι και την απαγόρευση της διαδήλωσης ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ. ‘Εχουμε χορτάσει δημοκρατία…

Το σχέδιο νόμου του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών και των μόνιμων διορισμών, νομιμοποιεί την κατεδάφιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, όπως εδώ και χρόνια ζητούν ΟΑΣΑ και ΕΕ. Εμπεδώνει το «δια βίου» κυνήγι προσόντων για μία θέση τελικά 9μηνης ελαστικής εργασίας. Γενικεύει την προσωρινή, φτηνή εργασία. Καθιερώνει τη ζούγκλα του κανιβαλισμού, του ατομικού φακέλου, της ατομικής αξιολόγησης. Πετάει εκτός εργασίας χιλιάδες φτωχά παιδιά που δεν έχουν να πληρώνουν τα δίδακτρα για να αποκτούν συνεχώς διπλώματα και βλέπουν τα πτυχία τους να απαξιώνονται, ενώ έχουν εργαστεί χρόνια σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές σε δύσκολες συνθήκες.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι θα πει να εργάζεσαι χρόνια ως ελαστικός εργαζόμενος, όμηρος του κεφαλαίου, να σε στέλνουν από εδώ και από εκεί και να έχεις το άγχος να παραμένεις στη δουλειά. Το σκλαβοπάζαρο της ενοικιαζόμενης εργασίας που ζούμε εδώ και χρόνια στις τράπεζες με τους συναδέλφους μας, επεκτείνεται ραγδαία παντού. Θέλουν φθηνούς εργαζόμενους, χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θέλουν να μας φέρουν όλους σ αυτό το καθεστώς.

Παρακολουθούμε με θαυμασμό τους μαζικούς και δυναμικούς αγώνες των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νέων που είναι στην πρώτη γραμμή, και τις αποφάσεις της ίδιας της βάσης που παίζουν ρόλο. Τις συνελεύσεις σε κατειλημμένα υπουργεία, την κατάληψη της πρυτανείας την Παρασκευή 11/1, τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τις μαζικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις, το συντονισμό με μαθητές και φοιτητές, τη διαμαρτυρία στην ΕΡΤ στις 12/1 και όλες τις μορφές. Οι αγώνες αυτοί πρέπει να νικήσουν!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες και κάθε εργατική συλλογικότητα να στηρίξει έμπρακτα. Όλοι στη διαδήλωση τη Δευτέρα 14-1, 13.30 Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, να πάμε μετά τη δουλειά. Μας αφορά όλους το καθεστώς των δασκάλων που μορφώνουν τα παιδιά μας. Απαιτούμε:

Όχι στο προσοντολόγιο και σε κάθε λίστα κριτηρίων μοιράσματος της φτώχειας και της ανεργίας.

Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Ενιαίο δημόσιο, δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο και δίχρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Ενιαία και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Όχι στο επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο. Κατάργηση των διδάκτρων και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.