Ο Γιάννης Θεοφύλακτος για την Ακρινή – Μια οφειλόμενη απάντηση στον Χ. Κάτανα



Καλό είναι να μην παραπληροφορείτε κ. Κάτανα για το θέμα της Ακρινής. Θα σας απαντήσω, λοιπόν.

Καταρχήν, Χρόνια Πολλά σε όλους για τις ημέρες των Χριστουγέννων, εύχομαι οι προσπάθειες όλων μας, ακόμη και οι διενέξεις μας, να συμβάλουν για το καλό του Ν. Κοζάνης και της Δ. Μακεδονίας.

Στην τελευταία μου παρέμβαση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου ψηφίστηκε η τροπολογία για τους Αγίους Αναργύρους, κάλεσα τον Υπουργό, κ. Σταθάκη να διευκρινιστούν κάποια σημαντικά τεχνικά/νομικά ζητήματα για την μετεγκατάσταση και απαλλοτρίωση της Ακρινής, προκειμένου και αυτή να “ξεκλειδώσει”, ούτως ώστε να εκπληρωθεί η υποχρέωση του Κράτους και της ΔΕΗ Α.Ε. για ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν την Ακρινή έως το 2020. Αυτό συνέβη και όχι όσα αναφέρετε ούτε ο Υπουργός είχε απαντήσει με τον τρόπο που αναφέρετε.

Ήμουν εξαρχής και παραμένω υπέρ των δίκαιων αιτημάτων της περιοχής και το είπα αμέσως και ξεκάθαρα και μάλιστα απέναντι σε πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΗ. Ως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κάτανα, εκπροσωπώ τον λαό της περιοχής και ενώνω τη φωνή και τις δυνάμεις μου μαζί του όσο και με όποιον κι αν χρειαστεί να αντιπαρατεθώ. Γιατί στην υπόθεση της Ακρινής υπάρχουν πολλά και αντικρουόμενα συμφέροντα. Εγώ πάντως παραμένω αταλάντευτα με τα δίκαια συμφέροντα των κατοίκων μας.

Να σας θυμίσω, όμως κ. Κάτανα, μια και το θέμα μας είναι οι υποθέσεις της ΔΕΗ στην περιοχή μας, ότι ο λόγος (ή η πρόφαση) που εγκαταλείψατε τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ήταν η στάση της δικής μας Κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών για τη ΔΕΗ. Προσχωρήσατε όμως στη Ν.Δ., η οποία ήταν και παραμένει υπέρ της ευρύτερης ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την περιοχή μας.

Συμπέρασμα: δεν αφήσατε πολιτικό θράσος για κανέναν άλλον κ. Κάτανα, πού το βρούμε εμείς;!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.