Παράβαση καθήκοντος – Του Μιχάλη Αγραφιώτη



Τα πράγματα δεν είναι απλά. Υπάρχουν πολλές πτυχές που η διοίκηση της ΔΕΗ μας στεναχωρεί αφάνταστα με τα λόγια και τις πράξεις της. Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου είχα μια εποικοδομητική συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει πλέον με τα σοβαρά –αντικειμενικά- προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Η ευθύνη είναι συλλογική και όχι μόνο ενός προσώπου. Η ευθύνη είναι διαχρονική και δεν εντοπίζεται μόνο στη συγκεκριμένη περίοδο. Έχουν περάσει πολλά χρόνια για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο. Το καλό με την Ακρινή είναι ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο νομικής βάσης. Το κακό είναι ότι υπάρχουν αρκετά μέρη στην ευρύτερη περιοχή που δεν έχουν καν αγγίξει.

Εκτός από τους κατοίκους της περιοχής που βιώνουν στη ζωή τους τις συνέπειες της μη εφαρμογής των νόμων, θέματα υπάρχουν και με τους εργαζόμενους σε πολλαπλά επίπεδα που θα πρέπει να εξεταστούν και να διαπιστώσουμε πλέον σε ποιο επίπεδο θίγονται και πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα τυχόν κενά που υπάρχουν σε σχέση με τη νομοθεσία και την εφαρμογή της.

Η πολιτεία οφείλει να συμβάλει στην αποκατάσταση της περιοχής με κάθε μέσο και στην τήρηση όλων των συμφωνηθέντων. Πριν την παρέμβαση της δικαιοσύνης οφείλουμε για μια τελευταία φορά να προειδοποιήσουμε τους φορείς να εφαρμόσουν τους νόμους, γιατί είναι ηλίου φαεινότερων, ότι η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει πολλούς ανθρώπους ενώπιον των ευθυνών τους, αν συνεχίσουν να δείχνουν τη σχετική αδιαφορία.

Του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Παράβαση καθήκοντος – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.