Τα «πάνω – κάτω» φέρνει ο Κλεισθένης στους αυτοδιοικητικούς με το ασυμβίβαστο για τους… «φεσατζήδες»!Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση του Κλεισθένη, οι οφειλέτες στους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα του δεν θα μπορούν να είναι υποψήφιοι στις επόμενες Δημοτικές εκλογές.

Για παράδειγμα, αν ένας υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές χρωστάει 1.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΚ δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στην διεκδίκηση αιρετής θέσης στο Δήμο Κοζάνης, κάτι που σημαίνει ότι εκ των προτέρων πολλοί διεκδικητές έχουν αποκλειστεί.

Το άρθρο καθορίζεται ως εξής:

Άρθρο 11 – Ασυμβίβαστο εξαιτίας οφειλών – Αντικατάσταση άρθρου 15 του ν. 3852/2010

Το άρθρο 15 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής:

«Ασυμβίβαστο εξαιτίας οφειλών

Δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι ή πρόεδροι κοινότητας εκείνοι που είναι, από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του οικείου δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αυτού, των κοινωφελών επιχειρήσεών του καθώς και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης του (Δ.Ε.Υ.Α.), εφ’ όσον η συνολική οφειλή τους υπερβαίνει το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ.

Αν οφειλέτης του δήμου ή των νομικών προσώπων της προηγούμενης παραγράφου εκλεγεί δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος κοινότητας, οφείλει να εξοφλήσει την οφειλή του, εφόσον αυτή υπερβαίνει το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ, έως την ημέρα εγκατάστασης των νέων δημοτικών αρχών.

Αν τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνουν οφειλέτες του δήμου ή των ανωτέρω νομικών προσώπων μετά την εκλογή τους, οφείλουν να εξοφλήσουν την οφειλή τους μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών, αφότου κατέστη οριστική η βεβαίωση της οφειλής και έλαβαν γνώση αυτής ή σε περίπτωση άσκησης ενδίκων βοηθημάτων, αφότου εκδόθηκε τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Αν η εξόφληση των οφειλών αυτών δεν γίνει μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, εκτός από την περίπτωση διακανονισμού της οφειλής, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, εκπίπτουν από το αξίωμά τους».

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τα «πάνω – κάτω» φέρνει ο Κλεισθένης στους αυτοδιοικητικούς με το ασυμβίβαστο για τους… «φεσατζήδες»!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.