Πτολεμαΐδα: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ΔΗΠΑΙΘΕ και της Πειραματικής Σχολής Κλασικού χορού – Το Κ.Η.Φ.Η. στήριξε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών. Με αυτό σαν γνώμονα, το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι και η Πειραματική Σχολή Κλασικού Χορού που ανήκουν στο δυναμικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας (Κ.Ε.Δ.Ε) γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με δύο παραστάσεις.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
Οι ριγέ πυτζάμες του Άη Βασίλη
Τι συμβαίνει όταν ο Άη Βασίλης χάνει τις αγαπημένες του πυτζάμες; Η οικογένειά του; Τι στάση κρατάει. Και τελικά, υπάρχει Άη Βασίλης για τον Άη Βασίλη;
Ένα τρυφερό κείμενο γραμμένο από την μαθήτριά του ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε. Αριστέα Αδαμίδου. Το έργο παρουσιάζεται από το προεφηβικό τμήμα του εργαστηρίου και πλαισιώνεται χορευτικά από τα τμήματα μουσικοκινητικής της Πειραματική Σχολής Κλασικού Χορού.
Μια βραδιά γεμάτη γέλιο, κέφι και παιχνίδια έκπληξη.
Επιμέλεια εκδήλωσης: Μάρθα Μαυρίδου – Μαρία Αραμπατζή

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
Η ΑΒ της εφηβείας
Το εφηβικό τμήμα του ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε. παρουσιάζει μια παράσταση «τομή» στην εφηβεία. Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός εφήβου, πώς εξηγούνται αυτές οι εκρήξεις, τι θέση έχουν στη ζωή τους τα νεύρα, ο έρωτας, το σχολείο; Το χάος που χαρακτηρίζει την εφηβική ηλικία, από το Α ως το Ω. Η ιδέα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά και τα κείμενα έχουν γράψει τα ίδια τα παιδιά. Μια παράσταση που αφορά παιδιά στην προεφηβική και εφηβική ηλικία, αλλά κυρίως τους καθηγητές και τους γονείς τους.
Σκηνοθεσία Μάρθα Μαυρίδου
Ταυτότητα:
Οι ριγέ πυτζάμες του Άη Βασίλη
Πότε: Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018
Που: Αμφιθέατρο Ποντιακού Συλλόγου
Ώρα: 19:00

Η ΑΒ της εφηβείας
Πότε: Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018
Που: Αμφιθέατρο Ποντιακού Συλλόγου
Ώρα: 19:00

Και στις δύο παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη

Το Κ.Η.Φ.Η. Πτολεμαΐδας στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) , μια από τις δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας, πραγματοποίησε την φιλανθρωπική της δράση με μια επίσκεψη σε ένα από τα 11 σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, το προσωπικό και τα μέλη του Κ.Η.Φ.Η. πρόσφεραν τα δώρα αγάπης, που συγκέντρωσαν για τα παιδιά που μεγαλώνουν στο σπίτι του Οργανισμού.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στο «Σπίτι του Χαμόγελου», το προσωπικό, σε μια θερμή και συγκινητική ατμόσφαιρα. Έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού και ξενάγηση στους χώρους του. Ένα Θεάρεστο έργο επιτελείται μέσα στο «Σπίτι του Χαμόγελου» με στοργή, φροντίδα και όλα τα απαραίτητα εφόδια, για το περιβάλλον που ζουν τα παιδιά.

Το Κ.Η.Φ.Η. μοίρασε δώρα και ευχές για καλές γιορτές και αποχώρησε με μια μοναδική εμπειρία.

Την αντιπροσωπεία συνόδευε η κα. Αναστασία Παύλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Εορδαίας κ. Σάββα Ζαμανίδη και του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Ευστάθιου Κατσίδη, για καλή δύναμη, με ένα καλάθι αναμνηστικά από την Πτολεμαΐδα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.