Ξεκίνησε η χιονόπτωση στο ορεινό οδικό δίκτυο της Κοζάνης – Τι συμβουλεύει ο Διοικητής της Τροχαίας Κοζάνης



Το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου 2018 λίγο μετά τις 9:00 ξεκίνησε η χιονόπτωση στην Εθνική οδό Κοζάνης- Λάρισας, όπως προέβλεψαν οι Μετεωρολογικές προγνώσεις .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, χιονόπτωση επικρατεί σε όλη τη Θεσσαλία εκτός από την πόλη της Λάρισας, όπου αναμένεται το κύμα να έρθει στην περιοχή της Κοζάνης προς το μεσημέρι.

Έκτακτα μέτρα οδικής Ασφάλειας έχουν ληφθεί από την Τροχαία Κοζάνης, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, ενώ βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία με την την Πολιτική Προστασία, την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις χιονοπτώσεις που αναμένονται τις επόμενες ώρες στην περιοχή του Ν. Κοζάνης.

Τα εκχιονιστικά βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον καθαρισμό του οδοστρώματος, καθώς και τα μηχανήματα για τη ρίψη αλατιού, ενώ μέχρι στιγμής ρίψη αλατιού χρειάστηκε στο ύψος του Μεταξά Κοζάνης.

Για την πρόληψη και την ενημέρωση των οδηγών, η Τροχαία Κοζάνης, θα βρίσκεται σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου που αναμένεται η κακοκαιρία, ενώ ο Διοικητής Τροχαίας Κοζάνης κ. Φίλιππος Ζουρνατζής συμβουλεύει τους οδηγούς που θα κινηθούν στο συγκεκριμένο δίκτυο:

«Οι οδηγοί πριν ξεκινήσουν για τον προορισμό τους καλό θα είναι να ενημερωθούν για την κατάσταση του οδικού δικτύου που θα χρησιμοποιήσουν. Θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες μαζί τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αστυνομικών που θα βρίσκονται στο δρόμο για να δίνουν τις αντίστοιχες οδηγίες, για την αποφυγή προβλημάτων».

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.