Ο Μ. Δημητριάδης για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση στους ροδακινοπαραγωγούςΣτις 12/12/2018 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνάντηση του Υπουργού κ. Σταύρου Αραχωβίτη και Βουλευτών της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, Μίμης Δημητριάδης. Ο Υπουργός, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 10,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών.

Ανάμεσα στους επιλέξιμους δενδροκαλλιεργητές που ενισχύονται, είναι και εκείνοι του Νομού Κοζάνης.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις συζητήθηκε επίσης και η εξόφληση του υπολοίπου 10% για τις ζημιές του 2017 από τον ΕΛΓΑ , το οποίο θα πιστωθεί στους δικαιούχους εντός των ημερών, καθώς και για τις ζημιές της αρχής του έτους 2018.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι εξαντλήθηκε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε το συνολικό ποσό να διαμορφωθεί στα 10,2 εκατ. ευρώ, το οποίο δεσμεύθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 μετά από επίμονες προσπάθειες της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενισχυθούν οι καλλιεργητές που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται και να υποβαθμίζεται σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 30%), λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Ιουνίου.

Τα χρήματα θα καταβληθούν σε περίπου 12.500 παραγωγούς μέχρι το τέλος του έτους.

Μίμης Δημητριάδης
Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.