Όχι άλλο κάρβουνο, κ. Παναγιωτάκη – Γράφει ο Μιχάλης Αγραφιώτης



Του Μιχάλη Αγραφιώτη:

Παρακολούθησα πριν από λίγες ημέρες τη συνέντευξη Τύπου του κ. Μανώλη Παναγιωτάκη, Προέδρου της ΔΕΗ, στα τοπικά ΜΜΕ, απογοητεύτηκα και εξοργίστηκα στην κυριολεξία. Δεν μου άρεσε καθόλου η συμπεριφορά του απέναντι στους κατοίκους της Ακρινής, κάτι το οποίο για μένα δεν εμπίπτει μόνο στους ίδιους, αλλά είναι προμήνυμα ότι η συμπεριφορά του θα είναι ανάλογη και στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας.

Επισημαίνω στον κ. Παναγιωτάκη ότι είναι Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος μιας επιχείρησης. Μιας επιχείρησης που ανήκει ακόμη στο Ελληνικό δημόσιο και φυσικά, είναι υπόλογος έργων στον Ελληνικό λαό. Μίας επιχείρησης που χτίστηκε με τις πλάτες του Ελληνικού λαού και το αίμα – στην κυριολεξία – των εργαζομένων στην επιχείρηση. Μίας επιχείρησης που μια ολόκληρη κοινωνία έδωσε τα έγκατα της για να τροφοδοτεί στην Ελλάδα ενέργεια και πληρώνει ακόμη αυτές τις συνέπειες με πενιχρή ανταπόδοση.

Δεν μπορεί να μιλάει μ’ αυτό τον τρόπο για τους κατοίκους της και για τους ψηφισμένους νόμους από το Ελληνικό κοινοβούλιο, που ο Πρόεδρος της ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κρίνει. Και αντί να προχωρήσουμε στις κατάλληλες μελέτες και στην αποκατάσταση της περιοχής, που απαιτεί και μετεγκαταστάσεις οικισμών, εκτός από της Ακρινής και των Αναργύρων και του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου, ο κ. Παναγιωτάκης αμφισβητεί τα πάντα και θεωρεί μη υλοποιήσιμες τις μετεγκαταστάσεις που οι οικισμοί δεν έχουν κάρβουνο κάτω από αυτές. « Όχι άλλο κάρβουνο κ. Παναγιωτάκη!»

Ο νόμος είναι νόμος και οφείλετε να τον σεβαστείτε. Όπως η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση της περιοχής, γιατί έχουμε τεράστιες επιπτώσεις και δεν μας χαρίσατε τίποτα. Αν δεν τον σεβαστείτε, λυπάμαι πολύ αλλά πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσετε τη δικαιοσύνη.

Πριν υλοποιήσετε τα οράματα σας για Hollywood και Volley, που τα βρίσκω άκρως ενδιαφέροντα, εκπληρώστε πρώτα τις βασικές σας υποχρεώσεις στην τοπική κοινωνία, κάντε αποκατάσταση των εδαφών, κάντε τις απαραίτητες μετεγκαταστάσεις, προχωρήστε σε μελέτες και μετά μπορούμε να γυρίσουμε υπερπαραγωγές. Ας καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι η περιοχή βουλιάζει και ότι θα ζήσουμε έναν πραγματικό «Τιτανικό» σε λίγα χρόνια, δεν μας χρειάζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Όσο για την «Κινηματογραφική Βιομηχανία» του κ. Περιφερειάρχη, ας κάνει κάτι για τη ΔΕΗ και όλα αυτά που χάνει η περιοχή και μετά ας γυρίσει ταινίες, γιατί στο τέλος θα γυρίσει την ταινία «Moonlight» εμπνευσμένο από το σεληνιακό τοπίο που θα αφήσει πίσω της η ΔΕΗ.

Όσο γι’ αυτούς που λένε ότι κακώς γίνονται οι μετεγκαταστάσεις, έχω να τους πω ότι όσες μετεγκαταστάσεις έγιναν με υπερβολικές αποζημιώσεις δεν σημαίνει ότι φταίνε οι κάτοικοι, οι φταίνε οι επόμενοι που πρέπει να μετεγκατασταθούν. Έπρεπε και τότε και τώρα να γίνουν με πρίσμα δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας. Οι μετεγκαταστάσεις καλώς γίνονται για την περιοχή μας για να υπάρξουν κεφάλαια και κινητικότητα γιατί όπως φαίνεται στον ορίζοντα σε λίγο καιρό δεν θα έχει μείνει τίποτα να λειτουργεί από τις παραγωγικές μονάδες. Γι’ αυτό Αγαπητοί κύριοι, Σοβαρευτείτε!

Μιχάλης Αγραφιώτης για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Όχι άλλο κάρβουνο, κ. Παναγιωτάκη – Γράφει ο Μιχάλης Αγραφιώτης

  1. Τα μαγειρεύει με τους συνδηκαλιστές για να έχουν καβατζα στα ταμεία τους ούτε τοπικό Πόρο δεν είδε ακόμα η περιοχή ούτε μετεγκατάστασης θα δούμε, τρώμε όλη την τεφρα στη μάπα τρώμε και τους καρεκλοκενταβρούς της ΔΕΗ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.