Πρωτοπόρος ο Δήμος Εορδαίας σε θέματα ψηφιακής σύγκλησης WiFi4EU



Ο Δήμος Εορδαίας πάντα πρωτοπόρος σε θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση του πολίτη κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα από 2.800 Δήμους της Ευρώπης μεταξύ των οποίων 117 Ελληνικοί , για την παροχή δωρεάν και υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητας Wi-Fi.

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων άνοιξε στις 07/11/2018 και ώρα 13:00.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) ο Δήμος Εορδαίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κατάφερε και υπέβαλλε έγκαιρα το ανάλογο αίτημα.

Μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού στην Ευρώπη. Στόχος του προγράμματος WiFi4EU είναι η στήριξη με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2018-2020 της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής.

Ορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας θα αποτελούν μέρος των τεχνικών προδιαγραφών του εξοπλισμού και θα περιγράφονται λεπτομερώς στη συμφωνία επιχορήγησης. Τελικά, οι δικαιούχοι (δήμοι) θα είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση κάθε δικτύου WiFi4EU σε τοπικό επίπεδο και, συνεπώς, θα καθορίσουν ρυθμίσεις ασφαλείας – σύμφωνα με την κοινοτική και την εθνική νομοθεσία

Ενώ σε μια πρώτη φάση δεν θα απαιτείται κρυπτογράφηση δημόσιων σημείων πρόσβασης WiFi4EU, στο δεύτερο στάδιο (από το 2019 και μετά) θα δημιουργηθεί μια κοινή πλατφόρμα ελέγχου ταυτότητας που θα παρέχει πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας για τη σύνδεση των τελικών χρηστών, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνοντας την απρόσκοπτη περιαγωγή μεταξύ των hotspot WiFi4EU σε διαφορετικές περιοχές.

Για το επόμενο διάστημα ο Δήμος Εορδαίας θα υπογράψει ηλεκτρονικά τη συμφωνία επιχορήγησης, θα επιλέξει την εταιρεία εγκατάστασης Wi-Fi με την οποία θα έχει σύμβαση για την εγκατάσταση των σημείων Wi-Fi και μόλις δημιουργηθούν τα σημεία Wi-Fi στο τέλος θα αποσταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να δηλωθεί ότι το τοπικό δίκτυο WiFi4EU λειτουργεί.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.