Διαμαρτυρία συμπαράστασης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης προς τους Διωκόμενους συνδικαλιστικούς εκπροσώπουςΠρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς…

Η φράση αυτή από ορισμένους αποδίδεται λανθασμένα στον Mahatma GANDI. Νεότερα στοιχεία μαρτυρούν ότι ο εκφραστής της ήταν ο Νicholas Klein το 1914 όταν περιέγραψε τι πρόκειται να συμβεί στο Αμερικανικό συνδικάτο εργατών στη βιομηχανία ένδυσης ΄΄ Amalgamated Clothing Workers of America΄΄.

Ποιος θα φανταζόταν ότι σήμερα εν έτη 2018, όταν υποτίθεται ότι τα εργασιακά δικαιώματα θεωρούνται κεκτημένα και η προστασία της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εργαζομένων είναι τουλάχιστον σεβαστή, η ρήση αυτή θα ήταν τόσο επίκαιρη.

Ποιος θα φανταζόταν ότι οι δηλώσεις του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ και πέντε ακόμη θεσμικών εκπροσώπων Πρωτοβάθμιων Ενώσεων σχετικά με πιθανές παραλείψεις που οδήγησαν στον ξυλοδαρμό συναδέλφων μελών θα οδηγούσε στην πειθαρχική τους δίωξη. Τυχόν λάθη, αδυναμίες και παραλείψεις της Φυσικής Ηγεσίας δεν είναι δυνατόν να χρεώνονται στο συνδικάτο.

Το χρέος όλων των εκλεγμένων είναι ιερό και ειδικά του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που έχει επωμιστεί την δύσκολη αποστολή να ΄΄ προσέχει και τους 54,462΄΄ αφού αυτός που θα έπρεπε να το κάνει μάλλον έχει πιο σοβαρά πράγματα να κάνει. Προφανώς η Ηγεσία θέλει ένα συνδικαλιστικό κίνημα φιμωμένο και φοβισμένο. Έν συνδικαλιστικό κίνημα που να μην ενοχλεί, που να μην είναι η΄΄ αλογόμυγα που θα τσιμπά την ηγεσία όταν αυτή δεν προσέχει τα παιδιά της. Εν τέλει θέλει δηλαδή ένα συνδικαλισμό που δεν είναι συνδικαλισμός.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση όλων των μελών μα προς τους διωκόμενους συναδέλφους συνδικαλιστές. Στην ηγεσία θυμίζουμε ότι η δίωξη προς την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και στους πέντε ακόμη θεσμικούς εκπροσώπους Πρωτοβάθμιων Ενώσεων ισοδυναμεί με δίωξη της ελευθερίας του λόγου και με προσπάθεια φίμωσης κάθε αδέσμευτης φωνής. Όσες πειθαρχικές διώξεις και αν ασκηθούν δεν είναι αρκετές για να κάμψουν το φρόνημα και να τσαλακώσουν το ηθικό ανθρώπων που αγωνίζονται καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες θυσιάζοντας χρόνο από την προσωπική τους ζωή, προσδοκώντας όχι σε εφήμερα αξιώματα αλλά σε ένα καλύτερο για όλους μας μέλλον.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα υποταχθεί παρά μαχόμενο και με αγαστή σύμπνοια θα κερδίσει αυτή την μάχη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ                          Νικόλαος ΠΕΣΛΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.