Κοζάνη: Ανακοινώσεις σωματείων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», συμμετέχει στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά βλέπουμε έναν προϋπολογισμό φτώχιας, έτοιμο για ψήφιση, με νέους φόρους και κοινωνική ανισότητα.

Δεν ανεχόμαστε άλλο την πολιτική κοροϊδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γι’ αυτό ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Νέες θέσεις εργασίας, με πλήρη απασχόληση.
Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 €.
Όχι περαιτέρω μείωση ( σε μισθούς και συντάξεις).
Να μην θιγούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Συναδέλφισες –οι, όλοι στην 24ώρη Γενική Απεργία Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις Εργατικών Κέντρων Κοζάνης – Πτολεμαΐδας στις κεντρικές πλατείες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Η ΣΕΑ Συνταξιούχων Ν. Κοζάνης καλεί σε Πανκοζανίτικη πανσυνταξιουχική σύσκεψη-συγκέντρωση την Πέμπτη 29 Νοέμβρη στις 11:00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Ομιλητής θα είναι ο Μανώλης Ραλλάκης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες συνταξιούχοι,

Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει εφησυχασμό γύρω από το ζήτημα της «προσωπικής διαφοράς» και συμβιβασμό με τις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, απέναντι σε διάφορα επιτελεία που επιδιώκουν να απομακρύνουν τους συνταξιούχους από τον συλλογικό αγώνα, εγκλωβίζοντάς τους σε δικηγορικά γραφεία και σε ατέρμονους δικαστικούς λαβύρινθους, οι συνταξιούχοι με μια φωνή ξεκαθαρίζουμε:

Ούτε αναβολή ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι όλης της χώρας έχουμε πραγματοποιήσει 143 συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις σε έναν αγωνιστικό μαραθώνιο, όπως τον ονομάσαμε με μαζική αγωνιστική συμμετοχή, που υποχρέωσε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και να μην προχωρήσει τα σχέδιά της. Το σύνθημα “Είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, όχι απόμαχοι της ζωής και του αγώνα” βρίσκει την έκφρασή του σε αυτές τις δράσεις. Τώρα όλες οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις ετοιμάζονται για το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 του Δεκέμβρη, στην Αθήνα, ώρα 12.30 μ.μ. στην πλ. Συντάγματος και πορεία στο Μαξίμου, απαιτώντας λύσεις σε όλα τα αιτήματά μας .

Απαιτούμε: Επιστροφή όλων των αιματηρών περικοπών που μας επέβαλαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, κατάργηση ολόκληρου του άθλιου αντιασφαλιστικού καθεστώτος.

Διεκδικούμε αυξήσεις στις συντάξεις, επιστροφή 13ης και 14ης σύνταξης.

Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά! Δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε τετελεσμένα.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη σύσκεψη-συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11:00 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.

ΟΛΟΙ στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΣΕΑ στην Αθήνα στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ώρα 12:30 μμ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.