Άλλη μια εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού αυτοπαραγωγής (net-metering) σε επιχείρηση στην Κοζάνη



Η energyTech ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος netmetering (αυτοπαραγωγή) στην εταιρία ΑΝΤΕΛ Α.Ε. Το υψηλό κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί βραχνά για τις επιχειρήσεις σήμερα. Η ΑΝΤΕΛ Α.Ε. επένδυσε στον ήλιο και βγήκε πολλαπλά κερδισμένη, καθώς εκτός από την άμεση μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος, η επιχείρηση απολαμβάνει επιπλέον οφέλη όπως:

– Προστασία από μελλοντικές αυξήσεις και φόρους στο ρεύμα.
– Φιλικό τρόπο παραγωγής ενέργειας που μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα.
– Αναβάθμιση της ενεργειακής της ταυτότητας και της αξίας του ακινήτου.
– Διευκόλυνση λήψης «πράσινων» πιστοποιήσεων (ISO 14001, ISO 50001 κ.α.)

Το έργο αφορά ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 20kW με το οποίο η επιχείρηση εξοικονομεί το 30% του μέχρι πρότινος κόστους ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, η απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου της επένδυσης υπολογίζεται σε κάτι λιγότερο από 5 έτη ενώ το όφελος της εξοικονόμησης αναμένεται να έχει διάρκεια τουλάχιστον για 30 έτη!

Η energytech ανέλαβε την παράδοση του έργου «με το κλειδί στο χέρι» και συγκεκριμένα τη μελέτη, αδειοδότηση, προμήθεια του εξοπλισμού, εγκατάσταση και σύνδεση με το δίκτυο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.