Δείτε το βίντεο με τα εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση «Πανδώρα 2018» στο ορυχείο Καρδιάς

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11/2018 και ώρα 10.30 – 12.00 πραγματοποιήθηκε στο Ορυχείο Πεδίου Καρδιάς του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας, άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης, με τον κωδικό ονομασίας «ΠΑΝΔΩΡΑ 2018».

Η άσκηση ήταν πλήρους κλίμακας με τη συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού του Ορυχείου, των εκπαιδευμένων ομάδων ασφάλειας, εκκένωσης, απεγκλωβισμού, πρώτων βοηθειών και πυρασφάλειας.

Η άσκηση περιλάμβανε εκκένωση των κτιριακών εγκαταστάσεων μετά από ισχυρό σεισμό, καταμέτρηση του συνόλου του προσωπικού ,παροχή πρώτων βοηθειών σε δύο τραυματίες και εγκλωβισμένους στο κτήριο Διοίκησης, πυρκαγιά σε εκσκαφέα του Ορυχείου, κατάσβεση με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λιγν. Κέντρου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαίδας και τέλος μεταφορά εγκλωβισμένου και εγκαυματία χειριστή από τη καμπίνα χειρισμού του Μηχανήματος.

Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τόσο ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα για τον απεγκλωβισμό από μεγάλο ύψος, όσο και ειδική διάταξη για τη διάσωση του χειριστή του εκσκαφέα.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες στο παρακάτω βίντεο:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.