Σοβαρός κίνδυνος ακυβερνησίας και κατάρρευσης του Δήμου Κοζάνης λόγω «Κλεισθένη» – Του Μιχάλη Αγραφιώτη



Του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR:

Οι εκλογές του Μαΐου πλησιάζουν. Πριν από 2 μήνες είχα τοποθετηθεί με σχετικό μου άρθρο στο KOZANILIFE.GR για τους υποψηφίους Δημάρχους (κλικ εδώ). Μέχρι βέβαια να φτάσουμε στην κατάθεση συνδυασμών στο πρωτοδικείο Κοζάνης υπάρχει αρκετός χρόνος και πρέπει να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πραγμάτων. Μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι είναι πολλοί και δεν δείχνουν τάσεις συνεργασίας μεταξύ τους, κάτι που είναι απαγορευτικό για τον «Κλεισθένη».

Όσα προβλήματα και να έχει ο Δήμος Κοζάνης, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι συμμαζεμένα και διαχειρίσιμα. Οι εκλογές που έρχονται είναι βέβαιο, θεωρητικά και πρακτικά, ότι δεν μπορούν να εκλέξουν αυτοδύναμη Δημοτική αρχή. Η επόμενη μέρα πρέπει να είναι μέρα συναίνεσης, συλλογικότητας και συνεργασίας. Αν δεν είναι τότε ο Δήμος Κοζάνης θα ζήσει μέρες παρακμής και κατάρρευσης. Μπορεί να περιγράφω μια ακραία κατάσταση, αλλά δυστυχώς είναι η ωμή πραγματικότητα.

Την τετραετία 2019-2023 θα χρειαστούν να παρθούν αποφάσεις που θα απαιτούν ευρεία πλειοψηφία. Θα χρειαστούν να γίνουν τομές. Η περιοχή θα συνεχίσει να χτυπιέται βάναυσα από την ανεργία και την μετάβαση σε μία παγωμένη μεταλιγνιτική περίοδο που δεν θα υπάρχει πυξίδα για να ξεφύγουμε από αυτή. Οι υποψήφιοι και δυνάμει Δήμαρχοι πρέπει να δείξουν σοβαρότητα και όποιος και αν εκλεγεί, όποιος και αν είναι αντιπολίτευση και όποιος και αν βρίσκεται στο Δημοτικό συμβούλιο, οφείλει να συνεργαστεί με όλους για να μπορέσει ο Δήμος Κοζάνης να βγει από αυτή στη στενωπό. Αλλιώς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν θέλω να προχωρήσω σε προβλέψεις, όμως τα ποσοστά των συνδυασμών δεν θα υπερβαίνουν το 30% για τον πρώτο και θα κυμαίνονται για τους υπόλοιπους από 10% μέχρι και 20%.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι μέχρι στιγμής:
-Λευτέρης Ιωαννίδης, νυν Δήμαρχος
-Λάζαρος Μαλούτας, πρώην Δήμαρχος
-Κυριάκος Μιχαηλίδης, πρώην Δήμαρχος
-Βαγγέλης Σημανδράκος, απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών

Ανακοινώνουν σύντομα:
-Φώτης Κεχαγιάς, απερχόμενος Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου
-Κώστας Κύργιας, Επικεφαλής ελ. Αντιπολίτευσης
-Υποψήφιος του ΚΚΕ

Βρίσκονται σε επαφές:
-Νίκος Τσιαρτσιώνης, πρώην Υπουργός (κλικ εδώ)

Μιχάλης Αγραφιώτης για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Σοβαρός κίνδυνος ακυβερνησίας και κατάρρευσης του Δήμου Κοζάνης λόγω «Κλεισθένη» – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. Χατζόγλου Νικοε

    - Edit

    Απαντήστε

    Κύριε Αγραφιώτη ο τίτλος του άρθρου σας με”ανησύχισε ,το περιεχόμενο του όμως “είναι ρεαλιστικό κ ενθαρυντικό.Σκέφτομαι την επάνοδο μου στήν αυτοδιοίκηση ,ο κύκλος πρέπει νά “κλείσει” με τηνπραγματοποίηση του οράματος για την αγαπημένη μας ΚΟΖΑΝΗ.

  2. ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ,ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΟΓΚΟΛΙΘΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ.ΑΜΗΝ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.