Διαμαρτυρία με ψήφισμα από τις συμβασιούχες καθαρίστριες της Κοζάνης

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα τα μέλη του σωματείου καθαριστριών Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών συμμετέχοντας από τη Δευτέρα στη 48ωρη απεργία, που πραγματοποιεί η ΠΟΕ ΟΤΑ, ζητώντας μόνιμη και σταθερή εργασία αξιοπρεπείς αμοιβές, επαναφορά στα βαρέα και ανθυγιεινά, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Οι συμβασιούχες καθαρίστριες αφού δεν κατάφεραν να συναντηθούν με την Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία είχε ήδη αποχωρήσει από την Ημερίδα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη. Παράλληλα συναντήθηκαν και με τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης τους κυρίους Μίμη Δημητριάδη, Θέμη Μουμουλίδη και Γιώργο Ντζιμάνη, που βρισκόταν επίσης στην Ημερίδα, δηλώνοντας την στήριξη τους στον αγώνα των καθαριστριών δίνοντας την υπόσχεση να βρεθεί λύση σύντομα καθώς το υπουργείο προετοιμάζει τη νομοθετική πρωτοβουλία που θα επιλύει το θέμα, τακτοποιώντας την εκκρεμότητα που υπάρχει εδώ και 19 χρόνια.

Στην Δυτική Μακεδονία εργάζονται με το καθεστώς των συγκεκριμένων συμβάσεων 400 περίπου καθαρίστριες, μεταξύ αυτών οι 90 στο Δήμο Κοζάνης και με τις αμοιβές να κυμαίνονται ανά αίθουσα στα 30 ευρώ το μήνα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου