Μαθήματα εσωτερισμού και αυτογνωσίας στην Κοζάνη

Στις 18 Νοεμβρίου, στις 17:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Άλιάκμων» από τη gnosisellas

Στην εισαγωγική διάλεξη της περασμένης Κυριακής, με θέμα: «Πέρα από το Θάνατο – Η Μετενσάρκωση», όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους Κοζανίτες, εξηγήθηκε η έννοια της Μετενσάρκωσης και τονίστηκε το γεγονός, ότι σε αντίθεση με ότι πιστεύεται σήμερα (ή σε ότι μας έμαθαν να πιστεύουμε…), στην αρχαιότητα, σε όλους τους πολιτισμούς αλλά και σε όλες τις θρησκείες, η αίσθηση της ύπαρξης πολλών ζωών ήταν κάτι το προφανές και δεδομένο! Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο πόσο μία τέτοια προσέγγιση, μπορεί να δώσει πραγματικό νόημα στη ζωή μας, μέσα από την ποιοτική εσωτερική αναβάθμιση της εσωτερικής μας φύσης και της γνωριμίας μας με τη ψυχή μας…

Από αυτήν την Κυριακή, τα μαθήματα αυτογνωσίας και εσωτερικής αναζήτησης ξεκινούν κανονικά με τα δύο πρώτα θέματα… «Τι είναι Γνώση» και «Προσωπικότητα, Ουσία και Εγώ».

Θα εξετάσουμε τη μία και πραγματική Γνώση («τη διδασκαλία της καρδιάς» κι όχι «του ματιού») αυτήν που δίνει τα «κλειδιά», ώστε “ο άνθρωπος να γνωρίσει τον Εαυτό του, το Σύμπαν και τους Θεούς”… Τη Γνώση ως υπερβατική Σοφία και ως Παγκόσμια και Αιώνια Φιλοσοφία, παρούσα σε όλους τους Πολιτισμούς, όπως δόθηκε από μεγάλα φωτεινά όντα στην ιστορία της ανθρωπότητας και μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης εποχής! Τη Γνώση που όπως έχει λεχθεί, είναι «από τους Θεούς, για τους θεούς» (!)

Θα ξεχωρίσουμε επίσης, τη διαφορά των βασικών δομικών ψυχολογικών στοιχείων: της προσωπικότητας, της ουσίας και των εγώ, τον σχηματισμό τους και την «τροφή» τους.

Θα διακρίνουμε ποιος είναι αυτός που οδηγεί την Προσωπικότητα κάθε στιγμή, κατανοώντας πως η αιτία της κοιμισμένης συνείδησης είναι τα εγώ…

Οι 2 (από τις 22 συνολικά διαλέξεις) θα διαρκέσουν 2 ώρες. Η είσοδος σε όλες τις διαλέξεις είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 693 86777 70, υπεύθυνος: Σπυρίδης Αναστάσιος.

6 σχόλια στο άρθρο “Μαθήματα εσωτερισμού και αυτογνωσίας στην Κοζάνη

 1. Από το κείμενο:
  …..σε αντίθεση σε ότι μας έμαθαν να πιστεύουμε.
  …..Να βρούμε πραγματικό νόημα στη ζωή μας,
  ….ώστε “ο άνθρωπος να γνωρίσει τον Εαυτό του, το Σύμπαν και τους Θεούς”…
  Υπάρχει χριστιανός που διαβάζει το κείμενο και δεν ανατριχιάζει ;
  Από ιστολόγιο :
  Κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα ο Δάσκαλος Σαμαέλ Αούν Βεόρ ανέλαβε την αποστολή να αποκαλύψει αυτή την πρότερα κρυμμένη γνώση και να την παρουσιάσει σ’ όλη την ανθρωπότητα. Μ’ αυτό τον τρόπο, η Γνώση, η Χριστιανική εσωτερική γνώση που άφησε ο Ιησούς πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, παρουσιάζεται ξανά στον πλανήτη.
  Σχόλιο : Mεγάλη βλασφημία για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

 2. Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ
  του Οσιολ. Μοναχού π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη,
  Στο χώρο του εσωτερισμού υπάρχουν διάφορες σχολές και τάσεις.
  Θεμελιώδες δόγμα είναι ότι η Θεοσοφία (παράγεται εκ του Θεός και όφις) είναι «το σύνολον των αληθειών, το οποίον αποτελεί την βάσιν πασών των θρησκειών».
  Η Θεοσοφία διακηρύσσει ότι «καμία θρησκεία δεν είναι πάνω από την αλήθεια», όμως δέχεται ότι η «αλήθεια» ταυτίζεται με τη Θεοσοφία! Η Θεοσοφία, η οποία διεκδικεί για τον εαυτό της την αυθεντία, υποστηρίζει ότι μέσω αυτής μπορεί κανείς να κατανοήσει καλύτερα τη δική του θρησκεία.
  -οι ομάδες της «Νέας Εποχής» -η Θεοσοφία ανήκει σ’ αυτές- θεωρούν ότι έχει φθάσει ο καιρός για την έλευση του αναμενόμενου «νέου μεσσία της Υδροχοϊκής εποχής»
  – διαπλοκή των ομάδων της «Νέας Εποχής» και της Θεοσοφίας με πολιτικές στοχεύσεις και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.

 3. το πρόβλημα της εποχής μας δεν είναι η έλλειψη πίστης. Είναι η μεγάλη πίστη σε μεγάλες πλάνες..

 4. Δαιμονικές πλάνες, που παρουσιάζονται σαν αποκαλύψεις, όπως στην αμερική. Αλλά εκεί υπάρχουν αμόρφωτα χάπατα. Εδώ είναι δυνατόν άνθρωποι να πιστεύουν στην μετενσάρκωση. Απόκειται τοις ανθρώποις άπαξ αποθανείν, μετά δε τούτο κρίσις. Μην σας ξεγελάει ο διάβολος. Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία, εν δε τω Άδη ούκ έστι μετάνοια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.