Το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ «Η Ένωση» και η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης για την επέτειο του Πολυτεχνείου



Η 17η Νοέμβρη του 1973 έχει καταγραφεί ως ημέρα εξέγερσης ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς.

Σήμερα, 45 χρόνια μετά, η εξάρτηση της χώρας μας και της συγκυβέρνησής της στην επίθεση οικονομικών συμφερόντων που επικαλούνται την Παγκοσμιοποίηση, αποτελεί μια νέα ιδιότυπη ‘’ΥΠΟΤΑΓΗ’’ .

Η οικονομική εξαθλίωση που μας απειλεί σήμερα με την πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, την τρομερή αύξηση της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας, της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους.

Το σύνθημα « ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ » παραμένει και σήμερα μετά από 4 δεκαετίες επίκαιρο.

Η 17 Νοέμβρη του 1973 είναι ημέρα μνήμης και αγώνα.

Κανείς δεν χαρίζει σε κανένα τίποτα, όλα κερδίζονται με σκληρούς αγώνες και μάχες.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ


Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης (μέλος της ΟΓΕ) χαιρετίζει και τιμά την 45η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του τότε αποκτούν από τις ίδιες τις εξελίξεις περιεχόμενο πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια στη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή και βέβαια με τη συμβολή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται ο καλύτερος μαθητής του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα ο «προτιμώμενος εταίρος των ΗΠΑ». Φέρνει σε πέρας όλες τις αποστολές που της ανατίθενται, όπως τη συμφωνία των Πρεσπών που θα εντάξει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Δίνει γη και ύδωρ στους Αμερικάνους. Βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια.

Γι’ αυτό και η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή σ’ αυτά, με την αξιοποίηση βάσεων και υποδομών. Να μην επιτρέψουμε να θυσιαστούν τα παιδιά μας στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.