Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τα 45 χρόνια από την παλλαϊκή εξέγερση στο Πολυτεχνείο – Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πτολεμαΐδα

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ, όπως και όλοι οι Έλληνες, τιμούμε τη μνήμη των ηρώων – αγωνιστών του Πολυτεχνείου που πριν από 45 χρόνια άνοιξαν, με τον ξεσηκωμό τους, το δρόμο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζει να εμπνέει τους κοινωνικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού μας για μια δικαιότερη κοινωνία.

Ταυτόχρονα, θυμίζει σε όλους την ανάγκη της επαγρύπνησης για την προστασία των δημοκρατικών κατακτήσεων και ελευθεριών τη στιγμή που σε αρκετές χώρες της Ευρώπης εμφανίζονται και πάλι οι φωνές της μισαλλοδοξίας και του φασισμού.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τους εργαζόμενους που ανήκουν στα σωματεία μέλη της να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.


Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση το Σάββατο 17 Νοέμβρη ώρα 18:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας για να τιμήσουμε την 45η επέτειο του ηρωϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοστήριχτη χούντα των συνταγματαρχών .

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ παραμένουν επίκαιρα και είναι στο επίκεντρο της πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων μετά το πέσιμο της χούντας, και των προηγούμενων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό για την επίλυση των προβλημάτων της εργατικής τάξης και του λαού όλα αυτά τα χρόνια αλλά με οργανωμένο τρόπο, έχοντας τη στήριξη του κεφαλαίου και όλων των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, εφαρμόζουν αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική εξαπολύοντας ανελέητη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Καλούμε την εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια συνολικά στη βάρβαρη εκμεταλλευτική πολιτική. Να βάλουμε τις βάσεις να περάσουμε στην αντεπίθεση για να μπορέσουμε τον πλούτο που παράγουμε να τον αξιοποιήσουμε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας.

Τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 αγωνιστικά, μαχητικά σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο κατοικίας.

Διδασκόμαστε – εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια. Οργανώνουμε την πάλη μας για την επιτυχία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη.

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.