Στοίχημα: Τα σημεία που έρχονται σε κάθε χώρα



Με αφορμή τη διακοπή των πρωταθλημάτων το BetMarket.gr καταγράφει τις φετινές επιδόσεις στα πρωταθλήματα που απασχολούν τους παίκτες του στοιχήματος. Σε ποια χώρα έρχονται άσοι, που βλέπουμε πολλά γκολ, ποιοι φιλοξενούμενοι κερδίζουν και χρήσιμα στοιχεία για όσους ποντάρουν σε ισοπαλίες.

Έδρες… καμίνια στην Αμερική

Πολλοί λένε για την καυτή ατμόσφαιρα στα Βαλκάνια, στην Τουρκία ή και στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής. Κι όμως το πρώτο στοιχείο της έρευνας που δείχνει πραγματικά ενδιαφέρον, είναι πως το πρωτάθλημα με τους περισσότερους άσους είναι το MLS στην Αμερική. Ισως ο τρόπος διεξαγωγής, με τις ομάδες πολλές φορές να δίνουν σερί εκτός έδρας ματς και να αποδυναμώνονται λόγω κούρασης, να ευνοεί τους εκάστοτε γηπεδούχους.

Ακολουθεί η πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Α’ Ουαλίας. Αυτά τα τρία πρωταθλήματα είναι και τα μοναδικά που εμφανίζουν ποσοστό νίκες γηπεδούχων πάνω από 50%, σε δείγμα 38 πρωταθλημάτων που κατά κύριο λόγο απασχολούν τους παίκτες του στοιχήματος.

Στην άλλη πλευρά της λίστας, τους λιγότερους άσους συναντάμε στην Ισπανική Πριμέρα Ντιβιζιόν, με το ποσοστό εκεί να είναι στο ιδιαίτερα χαμηλό 37%. Η Ιταλική Serie A και η Γερμανική Μπουντεσλίγκα, αμφότερες με 44% άσων, μοιράζονται την πρωτιά στη σχετική κατηγορία, μεταξύ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Οι ισοπαλίες που… έγιναν διπλά

Πολλοί παίκτες προτιμούν συστήματα με ισοπαλίες στο πρωτάθλημα της Β’ Γαλλίας, που διεξάγεται κατά κύριο λόγο τις Παρασκευές. Κι όμως τα νούμερα δείχνουν πως αυτή η τακτική δεν είναι και η καλύτερη, μιας και η Β’ Γαλλίας είναι στην 3η θέση της λίστας με τα πρωταθλήματα που εμφανίζουν τα περισσότερα διπλά!

Πιο πολλές νίκες φιλοξενούμενων έχουμε μονάχα στην 1η κατηγορία της Ελβετίας και σε αυτή της Κύπρου. Η τελευταία είναι μάλιστα η μοναδική χώρα που τα διπλά ξεπερνούν τα 4 στα 10 παιχνίδια, αγγίζοντας ποσοστό 42%

Οσο για το top-5, η Πρέμιερ Λιγκ είναι στην ψηλότερη θέση μεταξύ των πέντε και η πρώτη Ισπανίας ξανά τελευταία!

Τα βρίσκουν στη μέση οι Ισπανοί

Νομίζω είναι εύκολο το επόμενο συμπέρασμα. Αφού οι Ισπανοί είναι τελευταίοι σε άσους και τελευταίοι σε διπλά στο big-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τι μας έμεινε; Οι ισοπαλίες!

Η Α’ και η Β’ Ισπανίας μοιράζονται την κορυφή ως προς τα πρωταθλήματα με τα περισσότερα Χ τη φετινή σεζόν. Στο 33% το σχετικό ποσοστό, όσο είναι και στη Β’ Γερμανίας.

Η έκπληξη είναι πως απουσιάζουν από την τριάδα η Β’ Ιταλίας (είναι 4η) και η Β’ Γαλλίας (λόγω των πολλών διπλών που αναφέραμε πιο πάνω). Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός πως οι ισοπαλίες στην Κύπρο είναι κάτι… σπάνιο, καθώς μόλις το 13% των παιχνιδιών μένει στο Χ.

Άμυνες… Ελβετικά τυριά

Και κάποιες σημειώσεις για τους φίλους των γκολ. Ίσως κάποτε… αγαπούσατε πρωταθλήματα όπως της Ολλανδίας, που συχνά είχε μεγάλα σκορ, αλλά ίσως ήρθε η ώρα να δείτε εκείνο της Ελβετίας. Πάνω από 7 στα 10 παιχνίδια στην 1η Ελβετίας λήγουν με Over! Εντυπωσιακό ποσοστό.

Καμία έκπληξη αντίθετα για τους… τσακωμένους με τα γκολ. Η δική μας Σούπερ Λιγκ, η Β’ Ισπανίας, η Α’ Αργεντινής καθώς και οι δύο κατηγορίες της Βραζιλίας εμφανίζουν under σε ποσοστό τουλάχιστον 60%.

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα, να δείτε προγνωστικά στοιχήματος από τους tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.