Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την παραχώρηση ακινήτων του Δήμου Εορδαίας στο Υπερταμείο



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
τον Δήμαρχο Εορδαίας

Θέμα « Παραχώρηση ακινήτων του Δήμου Εορδαίας στο Υπερταμείο».

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών που ακολούθησε το ΦΕΚ Β’ 2317/19-06-18 και κατ’ επιταγή των μνημονιακών της δεσμεύσεων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε στην εκχώρηση στην ΕΕΣΠ (Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.) (το γνωστό Υπερταμείο – πρώην ΤΑΙΠΕΔ) ακόμη 10.199 ακινήτων του Δημοσίου συνολικής έκτασης 511.357,451 τ.μ.

Τα ακίνητα αυτά αποτελούν πλέον “εγγύηση” για την αποπληρωμή των ντόπιων και ξένων δανειστών του κρατικού χρέους. Στη λίστα περιλαμβάνονται σχολεία, Νηπιαγωγεία, πλατείες, δασικές εκτάσεις, μνημεία κλπ. που παίρνουν το δρόμο της εκχώρησης, ακολουθώντας τα λιμάνια – αεροδρόμια – πρώην δημόσιες επιχειρήσεις και εκτάσεις που ξεπουλήθηκαν και ξεπουλιούνται προγραμματισμένα. Μοναδικός σκοπός να πιαστούν “οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων” και να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν μπίζνες εκμεταλλευόμενοι τον ελληνικό λαό και τη δημόσια περιουσία.

Αποκαλύπτεται και με αυτόν τον τρόπο ότι στη “μεταμνημονιακή” Ελλάδα, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, συνεχίζεται χωρίς παρέκκλιση το ίδιο αντιλαϊκό έργο, που διατηρεί την εργασιακή ζούγκλα και φτιάχνει έναν επιχειρηματικό παράδεισο. Ότι η περίφημη “επιστροφή στην κανονικότητα” σημαίνει μονάχα προσήλωση στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που προηγήθηκαν. Αυτή είναι η “ανάπτυξη” που περιμένει το λαό.

Επειδή μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα αν υπάρχουν μεταξύ των 10.199 ακινήτων και ακίνητα του Δήμου Εορδαίας

Ερωτάται ο κ.Δήμαρχος.

Υπάρχουν και ποια ακίνητα του Δήμου Εορδαίας μεταξύ των 10.199 ακινήτων που εκχωρούνται στην ΕΕΣΠ (Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.) (το γνωστό Υπερταμείο – πρώην ΤΑΙΠΕΔ);

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να μην εκχωρηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο περιουσίας του Δήμου μας που είναι απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών του λαού;

Θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να τοποθετηθεί το σώμα επ’αυτού;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Χόλμπα Αντωνία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.