Ανοίγει ο δρόμος για πρόσληψη των 68 στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

Την δικαίωση τους ζητούν οι 68 επιτυχόντες στα δύο Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, μετά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που έκρινε νόμιμες τις ατομικές συμβάσεις εργασίας στους τομείς φύλαξης,σίτισης και καθαριότητας, στις οποίες είχε προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας.

Η πρόσληψη των 68 στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης είχε γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ τον Απρίλιο του 2017 και «πάγωσε » εξαιτίας ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργολάβος από την Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2017 και απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Το «πάγωμα» των προσλήψεων των 68 με ατομικές συμβάσεις εργασίας για δύο χρόνια , θεωρήθηκε «άδικο» , αφού είχαν ολοκληρωθεί και οι ενστάσεις των ενδιαφερομένων, ενώ είχαν γίνει και οι πίνακες κατάταξης τους, με βάση κριτήρια του ΑΣΕΠ. Η νέα εξέλιξη με την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου την οποία ζήτησε το Συμβούλιο της Επικρατείας , ανοίγει το δρόμο για την πρόσληψη και την τοποθέτηση των 68 εργαζομένων στα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαϊδας.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης , ο Νομικός και Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης Σπύρος Τόλιος, τόνισε ότι «η Διοίκηση των δύο διασυνδεόμενων Νοσοκομείων , έδωσε εντολή για άμεση νομική προσφυγή και ένδικα μέσα στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, ώστε να ακυρωθεί η τότε απόφαση του δικαστηρίου και με βάση την οριστική απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, να προχωρήσει η πρόσληψη των 68». Όπως επεσήμανε ο κ. Τόλιος «η βούληση της διοίκησης των δύο Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας , είναι να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη των 68 επιτυχόντων» και για το λόγο αυτό θα ζητηθεί η άμεση και έγκαιρη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης μέχρι τέλος του έτους, με την οποία θα γίνεται άρση της απόφασης που «πάγωσε» την διαδικασία της τοποθέτησης τους στα δύο Νοσοκομεία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως , αναμένεται να υπάρξει και σχετική συζήτηση με την Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ για την αντιμετώπιση του θέματος με την υλοποίηση των ατομικών συμβάσεων και την πρόσληψη των 68, οι οποίοι όπως υπογράμμισε ο κ. Τόλιος «θα είναι καλύτερα αμιβόμενοι από τους εργολαβικά εργαζόμενους στα δύο Νοσοκομεία, θα έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα και μεγαλύτερα ασφάλεια και παρ όλα αυτά θα επιφέρουν ένα δημοσιονομικό όφελος 60.000 ευρώ στα δύο Νοσοκομεία, σε σχέση με το σημερινό καθεστώς των εργολάβων».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.