Δεκτή η πρόταση Θεοφύλακτου για ευνοϊκή αντιμετώπιση των ενστόλων κατά την υποβολή πόθεν έσχες – Δείτε το βίντεο

Τα εύσημα απέδωσε στην Ελληνική Δικαιοσύνη για το θάρρος και την αμεροληψία που επέδειξε στην περίπτωση της προφυλάκισης του κ. Γιάννου Παπαντωνίου (σεβόμενος το τεκμήριο αθωότητάς του) ξεκινώντας την εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νόμου για το πόθεν έσχες ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος.

Ο κ. Θεοφύλακτος κατέρριψε τους ισχυρισμούς του προφυλακισθέντος Γιάννου Παπαντωνίου αλλά και μερίδας της ΝΔ. σχετικά με το δήθεν “δόγμα Πολάκη”.

Συγκεκριμένα αναρωτήθηκε:
“Δόγμα Πολάκη η προφυλάκιση Παπαντωνίου;”
“Δόγμα Πολάκη οι αποκαλύψεις του σκανδάλου Novartis;”
“Δόγμα Πολάκη οι απίστευτες αποκαλύψεις για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ;”
“Δόγμα Πολάκη τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ;”

Κατόπιν αναφερόμενος στο εν λόγω νομοσχέδιο εστίασε στα πιο κομβικά του σημεία:

Απαλλαγή υποχρέωσης υποβολής πόθεν έσχες για τους ενστόλους που έχουν τραυματισθεί εν ώρα καθήκοντος,

– Υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες για τους δικαστικούς λειτουργούς έως και τρία έτη μετά την απώλεια της ιδιότητάς τους.

– Υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες για όσους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

– Υποχρέωση δήλωσης του τρόπου κτήσης της περιουσιακής κατάστασης στην αρχική δήλωση του πόθεν έσχες. “Όχι μόνο ‘έσχες’, αλλά και ‘πόθεν’”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος.

– Αύξηση του ορίου δήλωσης των μετρητών στα 30.000 ευρώ και των τιμαλφών αντικειμένων στα 40.000 ευρώ.

– Υποχρέωση και των δικαστικών λειτουργών να δηλώνουν στον πόθεν έσχες τα δάνεια όπως και κάθε άλλη οφειλή προς το δημόσιο,ΝΠΔΔ κτλ.

– Υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες και του/της εν διαστάσει συζύγου (περίπτωση συζύγου Μητσοτάκη).

– Ρύθμιση διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής του πόθεν έσχες.

– Μείωση του ηλεκτρονικού παραβόλου σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής του πόθεν έσχες για τους ενστόλους (το οποίο προτάθηκε από τον ίδιο τον κ. Θεοφύλακτο και δέχθηκε ο αν. Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος).

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Θεοφύλακτος στηλίτευσε τη συμπεριφορά ορισμένων ΜΜΕ τα οποία επανειλημμένα βάλουν εναντίον του νόμου Παρασκευόπουλου παρουσιάζοντας ψευδείς ειδήσεις δήθεν αποφυλακίσεων κρατουμένων και εξήρε τις ανθρώπινες συνθήκες κράτησης στις φυλακές. Π.χ. Ο προσφάτως συλληφθείς επιδειξίας στο Παγκράτι, δεν είχε αποφυλακιστεί ούτε με το νόμο Παρασκευόπουλου (ήταν fake news όσα κυκλοφόρησαν) ούτε με κανέναν άλλο νόμο, γιατί απλούστατα … δεν είχε ποτέ ξανά φυλακιστεί.

Γραφείο Τύπου Γ. Θεοφύλακτου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.