Συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας για ζητήματα Αγροτικής Πολιτικής παρουσία της υφυπουργού Ολυμπίας ΤεληγιορίδουΤο Σάββατο 27/10/2018 πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής, παρουσία της υφυπουργού ΥΠΑΑΤ κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου, των Συντονιστών των ΟΜ και των Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης των Οργανώσεων ΔΜ, για θέματα του Αγροτικού Τομέα.

Ακολούθησε από την υφυπουργό πλήρης ενημέρωση για θέματα που άπτονται του δικού της χαρτοφυλακίου (Κτηνοτροφία, Αλιεία) και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων του Αγροτικού κόσμου.

Στην ατζέντα τέθηκαν τα μεγάλα ζητήματα του αγροδιατροφικού κλάδου όπως οι έλεγχοι στην αγορά γάλατος, οι ελληνοποιήσεις των εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων, η αναγραφή της προέλευσης στο γάλα και το κρέας, τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και η εξισωτική αποζημίωση.

Τα ιδιαίτερα θέματα της συζήτησης είχαν να κάνουν με το υψηλό κόστος παραγωγής των προϊόντων, τη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, τις ελλείψεις σε υποδομές και το ρόλο των ερευνητικών υποδομών που λειτουργούν στην περιφέρεια, τις ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών (γεωτεχνικοί, κτηνίατροι) και τη στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Η υφυπουργός, αναφέρθηκε στα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται από τον χώρο της πρωτογενούς παραγωγής και το έντονο ενδιαφέρον ειδικά των νέων ανθρώπων, που αποδεικνύεται από τα πολλά αιτήματα για ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και επενδύσεις.

Τέλος οι παρευρισκόμενοι/ες, έθεσαν υπ΄ όψιν της υφυπουργού, τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων όπως και την αναγκαιότητα αλλαγής νοοτροπίας και κατεύθυνσης σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης, που θα έχει ως βάση τις συνέργειες και τον συνεργατισμό, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ζήτησαν επίσης να μην υπάρξουν αδικίες στην κατανομή των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που δικαιούται εξισωτική αποζημίωση.

Η υφυπουργός κλείνοντας την συζήτηση δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν και θα είναι αρωγός στις προσπάθειες των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΜ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.